E-mu 1212m - trzaski w głośnikach

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dereq
E-mu 1212m - trzaski w głośnikach

Post autor: dereq » poniedziałek 04 lut 2008, 15:36

witam, może ktoś mi pomoże. Kupiłem karte emu 1212m PCI, podłączyłem do niej monitory Alesisa MK II i po włączeniu kompa pojawiają się krótkie pyknięcia raz w jednym raz w drugim głośniku. Zauważyłem, że po kilkunastu minutach te trzaski ustają. Próbowałem już różnych kombinacji: zmieniałem sloty, gniazdka listwy, kable itd. Jak podłączam monitory do innego źródła dźwięku to problemu nie ma.
z góry dzięki, mam nadzieję że ktoś mi pomoże
pozdrawiam

Davi

Re: E-mu 1212m - trzaski w głośnikach

Post autor: Davi » poniedziałek 04 lut 2008, 16:04

miałem dokładnie to samo ! jednym słowem, oddaj na gwarancji jeżeli posiadasz, proś o zamianę na nową kartę lub zwrot pieniedzy ! musisz jednak napisac info na zwykłej kartce jakie są objawy usterki, jeżeli zakupiłeś w audiofactory. Prawo jest po twojej stronie jeśli dopiero co zakupiłeś kartę, masz 2 tygodnie na zwrot bez skorzystania z karty gwarancyjnej, lub skorzystanie z niej. Pozdrawiam !

dereq

Post autor: dereq » poniedziałek 04 lut 2008, 16:50

...miałem dokładnie to samo ! jednym słowem, oddaj na gwarancji jeżeli posiadasz, proś o zamianę na nową kartę lub zwrot pieniedzy ! musisz jednak napisac info na zwykłej kartce jakie są objawy usterki, jeżeli zakupiłeś w audiofactory. Prawo jest po twojej stronie jeśli dopiero co zakupiłeś kartę, masz 2 tygodnie na zwrot bez skorzystania z karty gwarancyjnej, lub skorzystanie z niej. Pozdrawiam !...
Dzięki za info, ale czy wymieniłeś ją i jest wszystko w porządku?

DCG

Post autor: DCG » poniedziałek 04 lut 2008, 18:05

Mnie poszedł kanał liniowy, ale już po gwarancji i szukaj wiatru w polu, powiedziano mi, że pewnie się nie opłaca wysyłać do Irlandii. Ale kanał, sprzedać i bujaj się po gwarancji. Niektórzy jeszcze płacili za 1212m ponad 800 zeta. Póki co na fyfrowych jadę.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 04 lut 2008, 19:55

ja tyle zaplacilem i nie mam problemow zadnych

i nie miej pretensji ze po gwarancji nie oplaca sie naprawiac - praktycznie zadnej elektroniki nie oplaca sie naprawiac po gwarancji

ODPOWIEDZ