Emu na Express Card - czy da radę?
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie karty dźwiękowej Emu na pcmcia i laptopa bez tego gniazda.
Czy da się podłączyć emu 1616 na pcmcia do express card (za pomocą jakiejś przejściówki)?
Czy trzeba koniecznie kupowac laptop z gniazdem Pcmcia(juz wychodzacy z obiegu).
Czy komuś działa Emu na express card?
Pytam gdyż w bliskiej przyszłości chciałbym nabyć nowego laptopa.
Czy da się podłączyć emu 1616 na pcmcia do express card (za pomocą jakiejś przejściówki)?
Czy trzeba koniecznie kupowac laptop z gniazdem Pcmcia(juz wychodzacy z obiegu).
Pytam gdyż w bliskiej przyszłości chciałbym nabyć nowego laptopa.
Re: Emu na Express Card - czy da radę?
przejsciowki sa jednak ich koszt zakupu skutecznie przekresla sens takiej inwestycji
takze dostepnosc bardzo slaba
takze dostepnosc bardzo slaba
...przejsciowki sa jednak ich koszt zakupu skutecznie przekresla sens takiej inwestycji
takze dostepnosc bardzo slaba...
Czyli musze się zastanowić nad inną kartą dźwiękową(chyba najlepiej na usb).
Szkoda gdyż moim zdaniem Emu 1616daje największą możliwość rozbudowy studia mając najwięcej wejść,wyjść.
Pozostaje też zakup laptopa z Pcmcia i Express Card (tylko że tutaj nie ma dużego wyboru i promocji).
Czyli musze się zastanowić nad inną kartą dźwiękową(chyba najlepiej na usb).
Szkoda gdyż moim zdaniem Emu 1616daje największą możliwość rozbudowy studia mając najwięcej wejść,wyjść.
Pozostaje też zakup laptopa z Pcmcia i Express Card (tylko że tutaj nie ma dużego wyboru i promocji).
...przejsciowki sa jednak ich koszt zakupu skutecznie przekresla sens takiej inwestycji
dzięki Zbynia za sugestię!
pozdrawiam!
dzięki Zbynia za sugestię!
pozdrawiam!
wiem ze acer robi lapki ktore maja obydwa rozszerzenia - i pcmcia i express
oczywiscie nikt acera nie poleca ale mam w okolicach 3 sztuki i nie narzekam
oczywiscie nikt acera nie poleca ale mam w okolicach 3 sztuki i nie narzekam
Dużo firm robi takie. Np. Toshiba
...Dużo firm robi takie. Np. Toshiba...
dzieki za informacje MB rzeczywiście Toshiba ma w ofercie takie laptopy z pcmcia i express card!
Tylko że kurka wodna ta cena...10.000 troszku dużo!
Zwracałem uwagę na laptopy z minimum 2gb ramu gdyż mniejsza ilość nie wchodzi w rachubę i procesor core 2 duo(większy niż 2,0)
Mam zamiar wydać 4,5 tyś góra!
Albo jeszcze poczekam lub przewertuje dogłębniej net wszerz i wzdłuż!
pozdrawiam MB i dzięki serdeczne!
Szczęśliwego Nowego!
dzieki za informacje MB rzeczywiście Toshiba ma w ofercie takie laptopy z pcmcia i express card!
Tylko że kurka wodna ta cena...10.000 troszku dużo!
Zwracałem uwagę na laptopy z minimum 2gb ramu gdyż mniejsza ilość nie wchodzi w rachubę i procesor core 2 duo(większy niż 2,0)
Mam zamiar wydać 4,5 tyś góra!
Albo jeszcze poczekam lub przewertuje dogłębniej net wszerz i wzdłuż!

pozdrawiam MB i dzięki serdeczne!
Szczęśliwego Nowego!
- macandroll
...Witam serdecznie mam pytanie odnośnie karty dźwiękowej Emu na pcmcia i laptopa bez tego gniazda.
Pytam gdyż w bliskiej przyszłości chciałbym nabyć nowego laptopa....
Też mam podobny problem, z tym, że laptopa już mam. Oczywiście na express card. Emu 1616 na PCMCIA.
Czy komuś już się udało przetestować pozytywnie jakąś przejściówkę?
Bo nie chcę wydawać 300zł na bezużyteczny gadżet.
Pytam gdyż w bliskiej przyszłości chciałbym nabyć nowego laptopa....
Też mam podobny problem, z tym, że laptopa już mam. Oczywiście na express card. Emu 1616 na PCMCIA.
Czy komuś już się udało przetestować pozytywnie jakąś przejściówkę?
Bo nie chcę wydawać 300zł na bezużyteczny gadżet.
Muzyk, gitarzysta
Ja może z innej beczki, rozglądałem się za interfejsem do laptopa, z racji że aktualnie nie mam FireWire, to patrzyłem na USB i ExpressCard i... lipa. Niestety, tylko PCMCIA/FW wchodzi w grę, toteż zmieniam laptopa.
Uważam że nie ma sensu kupować jakichś topowych laptopów ociekających świecącym plastikiem dla jednego złącza. A kupować starszy sprzęt też nie zawsze jest sens bo w środku Celeron 1,2GHz i co?
Tu gdzie jestem, jest firma gdzie facet robi laptopy w oparciu na chipsecie i915PM Intela, w skład którego wchodzi m.in. FW, PCMCIA, USB 2.0 i wszystko co potrzebne (rozwiązanie m.in. w IBMach serii T4x). Można załadować maksymalnie Pentium M M780 (Sonoma 2,26GHz) i 2 GB ramu. A cena przyzwoita, sprzęt na częściach z USA.
Uważam że taka konfiguracja będzie chyba najlepsza, zważywszy że na sprzęcie pójdzie nawet Win98:D (AC97+ICH6M jako south bridge).
Nie wiem jak wygląda sytuacja w Polsce w składaniu laptopów, ale myślę że tędy droga:). Bo przejrzałem wszystkie oferty w sklepach i może jeden laptop miał PCMCIA, reszta ExpressCard... także w tym temacie można czekać na 2 rzeczy - masowy wysyp semi-pro/pro kart na to problemogenne złącze albo na obniżkę przejściówek EC<->PCMCIA ;).
Uważam że nie ma sensu kupować jakichś topowych laptopów ociekających świecącym plastikiem dla jednego złącza. A kupować starszy sprzęt też nie zawsze jest sens bo w środku Celeron 1,2GHz i co?
Tu gdzie jestem, jest firma gdzie facet robi laptopy w oparciu na chipsecie i915PM Intela, w skład którego wchodzi m.in. FW, PCMCIA, USB 2.0 i wszystko co potrzebne (rozwiązanie m.in. w IBMach serii T4x). Można załadować maksymalnie Pentium M M780 (Sonoma 2,26GHz) i 2 GB ramu. A cena przyzwoita, sprzęt na częściach z USA.
Uważam że taka konfiguracja będzie chyba najlepsza, zważywszy że na sprzęcie pójdzie nawet Win98:D (AC97+ICH6M jako south bridge).
Nie wiem jak wygląda sytuacja w Polsce w składaniu laptopów, ale myślę że tędy droga:). Bo przejrzałem wszystkie oferty w sklepach i może jeden laptop miał PCMCIA, reszta ExpressCard... także w tym temacie można czekać na 2 rzeczy - masowy wysyp semi-pro/pro kart na to problemogenne złącze albo na obniżkę przejściówek EC<->PCMCIA ;).
złom(pentium m to staroć)
składaków z serii VBI u nas cała masa - niedrogo
składaków z serii VBI u nas cała masa - niedrogo