Konnect 24d - nagrywanie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
BUD
Konnect 24d - nagrywanie

Post autor: BUD » wtorek 01 sty 2008, 16:23

WITAM ,
MAM PYTANIE,CZY JEST MOZLIWE NAGRANIE np.VOCALU z ustawioną kompresją PRZEZ FABRIC C ?

JA NIE POTRAFIE TEGO ZROBIĆ, W SEKWENCERZE KARTA NAGRYWA MI ''SUCHY'' SYGNAŁ BEZ TEGO CO USTAWILEM W FABRIC C NA KARCIE..

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Konnect 24d - nagrywanie

Post autor: JoachimK » wtorek 01 sty 2008, 16:52

...WITAM ,
MAM PYTANIE,CZY JEST MOZLIWE NAGRANIE np.VOCALU z ustawioną kompresją PRZEZ FABRIC C ?

JA NIE POTRAFIE TEGO ZROBIĆ, W SEKWENCERZE KARTA NAGRYWA MI ''SUCHY'' SYGNAŁ BEZ TEGO CO USTAWILEM W FABRIC C NA KARCIE.. ...

Bo jeszcze oprocz ustawienia samego Fabric C nalezaloby ustawic routing w panelu TC Near. Jest to pokazane w manualu zarowno w sekcji Quick Guide jak i w szczegolowych opisach routingi i sekcjach opisujacych DSP.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

BUD

Post autor: BUD » wtorek 01 sty 2008, 19:28

......WITAM ,

JA NIE POTRAFIE TEGO ZROBIĆ, W SEKWENCERZE KARTA NAGRYWA MI ''SUCHY'' SYGNAŁ BEZ TEGO CO USTAWILEM W FABRIC C NA KARCIE.. ...

Bo jeszcze oprocz ustawienia samego Fabric C nalezaloby ustawic routing w panelu TC Near. Jest to pokazane w manualu zarowno w sekcji Quick Guide jak i w szczegolowych opisach routingi i sekcjach opisujacych DSP....
ROUTING USTWIALEM TAK JAK W MANUAL,ALE KARTA NAGRYWA TYLKO SUCHY SYGNAŁ BEZ KOREKCJI I KOMPRESJI JAKA USTAWILEM W FABRIC C...

abproject

Post autor: abproject » wtorek 01 sty 2008, 20:22

...WITAM ,

W panelu TC NEAR musisz miec zaznaczony - aktywne okienko z Fabrik C. Tam wszystko ustawiasz...

U mnie w Logic mam taki motyw, ze kiedy nagram wokal to takze w pozniejszym czasie moge sobie "korygowac" parametry z Fabrik'a.

Jezeli potrzebujesz zas sam voc. z efektami TC to zrob render tego pojedynczego tracka, bounce... albo co tam masz w soim sofcie ... i po sprawie.

[addsig]
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

BUD

Post autor: BUD » poniedziałek 07 sty 2008, 20:41

Dzięki wielkie

ODPOWIEDZ