PSP Xenon

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
PSP Xenon

Post autor: JoachimK » środa 12 gru 2007, 18:15

PSP Xenon

PSP Xenon manual

Pojawil sie dlugo oczekiwany brickwall limiter PSP Xenon.
Podobnie jak kilka poprzednich produktow od PSPaudioware, jest to produkt najwyzszej klasy do zastosowan w masteringu. Jakosc wtyczki zostala potwierdzona oficjalnie przez kilku najwiekszych ludzi z branzy audio, takich jak A. Silverman, B. Katz, B. Olhsson, P. Abbott S. Anastopoulos, ktorzy wspomagali projekt i byli testerami aplikacji.

Limiter ma nietypowy algorytm, a wlasciwie kilka rownoczesnie dzialajacych algorytmow, rownoczesnie analizujacych sygnal muzyczny w kilku warstwach dynamiki. Wtyczka nie jest typowym clipperem, dzieki czemu uzyskano bardzo wysoka jakosc dzwieku.

Dodatkowe cechy to system miernikow K-System z mozliwa analiza stanow intersampli oraz generator szumu sluzacy do kalibracji sprzetu.

Wtyczka moze sluzyc jako requantizer, posiada wlasny modul ditheringu o roznej dlugosci slowa i kilka typow noise-shaping, adaptowanych izofonicznie.

Pomimo zaawansowanych technik plug-in znikomo obciaza CPU komputera.
Wtyczka jest zaprojektowana do pracy w srodowiskach Windows XP SP2 i Mac OSX 10.4, wspomaga standardy AudioUnit, VST i RTAS. Do uruchomienia wymagany jest klucz iLok
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
oduck

Re: PSP Xenon

Post autor: oduck » środa 12 gru 2007, 18:25

dzieki za newsa!

oczywiscie nie mialem okazji jeszcze posluchac, jak dziala, ale powiem, ze patrzac na parametry w interfejsie graficznym, to ktos pomyslal ostro, wielki szacunek. wielkie nadzieje wiaze z ta wtyczka
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » środa 12 gru 2007, 19:32

osobiscie nie lubie wtyczek gdzie trzeba miec wiedze Inrzyniera z NASA ...
czy nie mogli zrobic prosty limiter ,, 100 opcji ktorych nie wykorzystujesz nigdy ... dlatego nigdy nie korzystałem z wtyczke Voxengo , za duzo opcji mozliwosci itd, a ty potrzebujesz tylko prosty dobrze brzmiacy limiter

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 12 gru 2007, 20:16

...osobiscie nie lubie wtyczek gdzie trzeba miec wiedze Inrzyniera z NASA ...

a co w xenon jest skomplikowanego?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » środa 12 gru 2007, 20:37

......osobiscie nie lubie wtyczek gdzie trzeba miec wiedze Inrzyniera z NASA ...

a co w xenon jest skomplikowanego?...
trzeba czytac MANUAL... :)

Ryba

Post autor: Ryba » środa 12 gru 2007, 20:52

No to będę mieć fajny prezent pod choine Ciekawe jaka będzie cena na nasz rynek?

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 13 gru 2007, 02:24

trzeba czytac MANUAL... :) ...

no to rzeczywiscie bolesne.

moim zdaniem jesli ktos nie rozumie okreslen poszczegolnych parametrow to raczej mu ta wtyczka niepotrzebna ;)

ale ja tez mam pytanie do Joachima (bo z tego, co pamietam, to jestes blisko PSP - i podejrzewam, ze wlasciwa Tobie skromnosc nie pozwolila Ci nadmienic, ze rowniez byles jednym z testerow : ) - czy na Polske bedzie inna cena, a jesli tak, to jaka?
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » czwartek 13 gru 2007, 06:58

...
trzeba czytac MANUAL... :) ...

no to rzeczywiscie bolesne.

moim zdaniem jesli ktos nie rozumie okreslen poszczegolnych parametrow to raczej mu ta wtyczka niepotrzebna ;)

Lubie wtyczki ktore sa Intuicyjne w wygladzie jak i działaniu , moim zdaniem najwieksza porazka był zestaw PSP MIX PACK ... " Gniot WYGLĄDU "... najgorzej zrobiony " interfejsf " EVER .... zreszta dlatego PSP pokusiło sie o poprawie nie tego błedu .

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 13 gru 2007, 07:45

No nareszcie! Wygląda fajnie i jestem pewien, że z brzmieniem też nie jest inaczej.
Cena też spoko. 249 USD - 37% (czyli ok 150 USD) dla posiadaczy Masterpack. Podejżewam, że cena polska będzie 699 PLN (jak MasterComp).
A tak na marginesie: dobrze wiedzieć, że nie zakupiono się kiedyś iLoka do tylko jednej wtyczki

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 13 gru 2007, 09:34

Niestety iLock

szkoda, kiedyś miałem przez chwilę iLocka to kiedyś i rozwalił mi dokumentnie cały system (XP), to samo przy reinstalacji itd. Nie wiem co ale coś programowego konfliktuje.
Szkoda, bo dla mnie ten plugin jest przez to niedostępny, a mam na niego wielką ochotę...

Naprawdę tak trudno zrozumieć że iLock już jest złamany i nie przynosi piratom ŻANDYCH trudności? Legalnym i owszem, całe mnóstwo kłopotów

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ