Novation Remote 37SL
Czy ma ktoś może tą klawiaturę? Kupiłem dziś rozpakowałem i jak gram to słyszę bardzo cichy dzwięk srężyn z mechanizmu klawiatury który wybrzmiewa jeszcze jakiś czas po odpuszczeniu klawisza - nie wiem czy one tak mają czy to się może unormuje czy mam reklamować bo w sprzęcie za ponad 2000 to trochę słabo.
Re: Novation Remote 37SL
...nie wiem czy one tak mają...
Tak mają
[addsig]
Tak mają

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
dziwna sprawa .....
sam chce kupic novation ale po tym co napisales to..
chyba nie ma to wplywu na granie ? mocno to slychac ?
sam chce kupic novation ale po tym co napisales to..
chyba nie ma to wplywu na granie ? mocno to slychac ?
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)
...chyba nie ma to wplywu na granie ? mocno to slychac ?...
Nie mocno i nie ma też wpływu na granie. Niemniej kolega iceman ma nosa, nie każdy zwróciłby na to uwagę. Inną sprawa jest, że w przypadku klawiatur brzęczenie, stukanie, klekot a czasem i skrzypienie to wręcz norma. Osobiscie znam jednak znacznie gorsze wyniki niż w tym modelu, i to za znacznie większą kasę. Szczególnie w przypadku klawiatur młoteczkowych. Tu można trafić na takie cudo, że klękajcie narody
[addsig]
Nie mocno i nie ma też wpływu na granie. Niemniej kolega iceman ma nosa, nie każdy zwróciłby na to uwagę. Inną sprawa jest, że w przypadku klawiatur brzęczenie, stukanie, klekot a czasem i skrzypienie to wręcz norma. Osobiscie znam jednak znacznie gorsze wyniki niż w tym modelu, i to za znacznie większą kasę. Szczególnie w przypadku klawiatur młoteczkowych. Tu można trafić na takie cudo, że klękajcie narody

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......chyba nie ma to wplywu na granie ? mocno to slychac ?...
...
Panowie - śmieszna sprawa - zacząłem wnikliwie oglądać tą klawiaturę, stykać, przekręcać w poszukiwaniu przyczyny owego przydźwięku i znalazłem - to brzęczy sprężyna która jest w otworze na baterię!:)
Podkleiłem ją i jest wszystko ok - i teraz klawisze nie chodzą głośniej niż w moin korgu extreme...........
.....natomiast pojawił się inny problem.
Przy instalacji sterowników po uruchomieniu programu instalacyjnego w tej samej sekundzie wyskakuje komunikat że nie odnaleziono programu cubase (studio) 4 ani cubase sx ani reason i serowniki do nich nie będą zainstalowane.
Tak się składa że mam Cubase 4 Studio i Reasona i nie mam pojęcia jak to zrobić żeby to działało - na stronie jest instrukcja w której są screny z instalacji i tam to wygląda tak że można opcje instalacji wybrać z listy a u mnie na tej liście nie ma Cubase i reasona.........

...
Panowie - śmieszna sprawa - zacząłem wnikliwie oglądać tą klawiaturę, stykać, przekręcać w poszukiwaniu przyczyny owego przydźwięku i znalazłem - to brzęczy sprężyna która jest w otworze na baterię!:)
Podkleiłem ją i jest wszystko ok - i teraz klawisze nie chodzą głośniej niż w moin korgu extreme...........
.....natomiast pojawił się inny problem.
Przy instalacji sterowników po uruchomieniu programu instalacyjnego w tej samej sekundzie wyskakuje komunikat że nie odnaleziono programu cubase (studio) 4 ani cubase sx ani reason i serowniki do nich nie będą zainstalowane.
Tak się składa że mam Cubase 4 Studio i Reasona i nie mam pojęcia jak to zrobić żeby to działało - na stronie jest instrukcja w której są screny z instalacji i tam to wygląda tak że można opcje instalacji wybrać z listy a u mnie na tej liście nie ma Cubase i reasona.........