Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4
Zaskoczyło mnie coś dzisiaj bardzo niemiło, kiedy kupiłem cubase 4 jeszcze bez najnowszego update C4 otwierał mi sesje zrobione jeszcze na nuendo 1.5.3 po dokonaniu ostatniego najnowszego update program odmówił otwarcia sesji, pszia kość z takim ulepszeniem nie wiem jak teraz się cofnę bo nie mam poprzedniego update. Nie wiem może coś źle robię , dzisiaj chciałem to otworzyć i niemiło się zaskoczyłem dlaczego do tej pory to działało? a po ulepszeniach nie robi? Kupiłem C4 na maca tylko dlatego że twierdzono że widzi sesje z nuendo .1.5.3. a teraz co?

Re: Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4
...Zaskoczyło mnie coś dzisiaj bardzo niemiło, kiedy kupiłem cubase 4 jeszcze bez najnowszego update C4 otwierał mi sesje zrobione jeszcze na nuendo 1.5.3 po dokonaniu ostatniego najnowszego update program odmówił otwarcia sesji, pszia kość z takim ulepszeniem nie wiem jak teraz się cofnę bo nie mam poprzedniego update. Nie wiem może coś źle robię , dzisiaj chciałem to otworzyć i niemiło się zaskoczyłem dlaczego do tej pory to działało? a po ulepszeniach nie robi? Kupiłem C4 na maca tylko dlatego że twierdzono że widzi sesje z nuendo .1.5.3. a teraz co?
...
Niestety jedno naprawili a drugie zepsuli. Do tej listy dorzucam kwestię - Direct Monitoringu - dla mojej E-mu 1212m nie wykrywa go wogóle 0 (zbliża mi się wielkimi krokami sesja nagraniowa wokalu więc trzeba będzie powrócić do 4.03). Dalej - nie działa poprawinie V-station a dokładnie automacja.
Trzeba poczekać aż to naprawią a tymczasem chyba nie ma wyjscia - powrót do 4.03

Niestety jedno naprawili a drugie zepsuli. Do tej listy dorzucam kwestię - Direct Monitoringu - dla mojej E-mu 1212m nie wykrywa go wogóle 0 (zbliża mi się wielkimi krokami sesja nagraniowa wokalu więc trzeba będzie powrócić do 4.03). Dalej - nie działa poprawinie V-station a dokładnie automacja.
Trzeba poczekać aż to naprawią a tymczasem chyba nie ma wyjscia - powrót do 4.03
Trzeba poczekać aż to naprawią a tymczasem chyba nie ma wyjscia - powrót do 4.03...
Ale jakk właściwie czy muszę całkowicie odinstalować tą wersję? mam w niej zrobioną ważną sesję nie wiem czy coś się nie popierniczy.
czy wystarczy tylko ściągnąć poprzednią wersję 4.03 i wystarczy?
Mam Maca od jakiegoś czasu z tąd ta przesiadka z nuendo (miałem na Pc)
C4 miało być kompatybilne i co tyłek, nie wiem jak mogli rozwalić coś tak podstawowego jak przenoszenie sesji, a może zrobili to specialnie bo wyszło nuendo 4 ? jesli taki numer robią to s......... stwo.
Nie wspomnę ile wywaliłem na nuendo 1.5.3 było super ale w tym momencie jest bezużyteczne. Jeszcze z tym kluczem LPT uhhhhhhhhh
...
Trzeba poczekać aż to naprawią a tymczasem chyba nie ma wyjscia - powrót do 4.03...
Ale jakk właściwie czy muszę całkowicie odinstalować tą wersję? mam w niej zrobioną ważną sesję nie wiem czy coś się nie popierniczy.
C4 miało być kompatybilne i co tyłek, nie wiem jak mogli rozwalić coś tak podstawowego jak przenoszenie sesji, a może zrobili to specialnie bo wyszło nuendo 4 ? jesli taki numer robią to s......... stwo.
Nie wspomnę ile wywaliłem na nuendo 1.5.3 było super ale w tym momencie jest bezużyteczne. Jeszcze z tym kluczem LPT uhhhhhhhhh
...
Nie wiem wiesz.Ja jestem przed tym całym chrzanieniem się z przeinstalką, ale wcale by, się nie zdziwił jakby nie chciało odpalić projektów z 4.1. proponuję tobie poszperać na fporum steinberga jest tam spooro info. u mnie w jednym projekcie, który siuę zacinał raz pomogło wyłaczenie multiprocesu dla dwu rdzeniowego procka. może pokombinuj z tym także.
Pozdr
...
Nie wiem wiesz.Ja jestem przed tym całym chrzanieniem się z przeinstalką, ale wcale by, się nie zdziwił jakby nie chciało odpalić projektów z 4.1. proponuję tobie poszperać na fporum steinberga jest tam spooro info. u mnie w jednym projekcie, który siuę zacinał raz pomogło wyłaczenie multiprocesu dla dwu rdzeniowego procka. może pokombinuj z tym także.
Pozdr
Wstyd przyznać ale z anglika to raczej instrukcję rozkminę i może trochę w barze ponawijam ale fachowo nie podyskutuję(spadek po komunie u mnie byl tylko rosyjski), dlatego rady kolegów potrzebuję w tym temacie.
Ciekaw jestem czy wogole po update program zaakceptuje niższą wersję gdyby się chciało ją zainstalować teraz, czy komp nie będzie miał tego gdzieś w glębokiej piwnicy.
Pozapinałem sobie automatyki i wogole użylem parę przydatnych funkcji nowej wersji , w życiu nie wpadlbym na to że mogą coś takiego spiepszyć żeby byl niekompatybilny z calą resztą sesji, przecie zarżnęli mi całe archiwum z 10 lat. SKANDAL, brak szacunku do ludzi którzy płacą za oprogramowanie.
Gdzie ja teraz o tej porze dorwę jakiegos psychoanalityka
Ciekaw jestem czy wogole po update program zaakceptuje niższą wersję gdyby się chciało ją zainstalować teraz, czy komp nie będzie miał tego gdzieś w glębokiej piwnicy.
Pozapinałem sobie automatyki i wogole użylem parę przydatnych funkcji nowej wersji , w życiu nie wpadlbym na to że mogą coś takiego spiepszyć żeby byl niekompatybilny z calą resztą sesji, przecie zarżnęli mi całe archiwum z 10 lat. SKANDAL, brak szacunku do ludzi którzy płacą za oprogramowanie.
Gdzie ja teraz o tej porze dorwę jakiegos psychoanalityka

Tak więc zainstalowałem starszy update 4.0.3 i oczywiście stare sesje z nuendo 1.5.3. chodzą bezproblemowo.
Natomiast sesje które na ktore sobie zapisałem w wersji 4.1 już w 4.0.3 nia mają szans się odpalić. Ale to akurat może być jakoś zrozumiale.
Natomiast to że starsze sesje nie chodzą na ulepszeniu to poprostu zwyczajne CHAMSTWO dlaczego odebrano nam coś co działało w wersji za którą zaplaciliśmy ?
Pewnie nieprędko to nadrobią, zwłaszcza że okropna yamaha ma nas głęboko w nosie, najchętniej zapędziliby nas do swoich zawsze inaczej niż wszystko, działających wynalazków.
oj oj
coraz częściej myślę o Logicu -
Natomiast sesje które na ktore sobie zapisałem w wersji 4.1 już w 4.0.3 nia mają szans się odpalić. Ale to akurat może być jakoś zrozumiale.
Natomiast to że starsze sesje nie chodzą na ulepszeniu to poprostu zwyczajne CHAMSTWO dlaczego odebrano nam coś co działało w wersji za którą zaplaciliśmy ?
Pewnie nieprędko to nadrobią, zwłaszcza że okropna yamaha ma nas głęboko w nosie, najchętniej zapędziliby nas do swoich zawsze inaczej niż wszystko, działających wynalazków.
oj oj
coraz częściej myślę o Logicu -
Na wstępie proponowałbym to wrzucić albo na ich forum albo do supportu Steinberga. Niech przynajmniej wiedzą, że coś poszło nie tak w nowym update
(czasami zdarzą się dwa kroki na przód a jeden w tył
Ja mam inny pomysł na twój problem, lekko upierdliwy
Zainstaluj sobie dwie wersje czwórki 4.0.3 i w drugim katalogu 4.1
Przenieś sobie projekty z nuendo do 4.1 zapisując w pośredniej wersji.
1.5.3 -> 4.0.3 -> 4.1
Może coś z tego wyjdzie.
A tak po za tym po dyskusji nad podobnym dylematem w p.r.m.b dodatkowo utwierdziło mnie to w przekonaniu, że taki konwerter sesji pomiędzy różnymi wersjami nowszymi i starszymi Cubase <-> Nuendo miałby racje bytu i kto wie mógłby być bardzo przydatny

Ja mam inny pomysł na twój problem, lekko upierdliwy

Zainstaluj sobie dwie wersje czwórki 4.0.3 i w drugim katalogu 4.1
Przenieś sobie projekty z nuendo do 4.1 zapisując w pośredniej wersji.
1.5.3 -> 4.0.3 -> 4.1
Może coś z tego wyjdzie.
A tak po za tym po dyskusji nad podobnym dylematem w p.r.m.b dodatkowo utwierdziło mnie to w przekonaniu, że taki konwerter sesji pomiędzy różnymi wersjami nowszymi i starszymi Cubase <-> Nuendo miałby racje bytu i kto wie mógłby być bardzo przydatny

A miałem z Cubase SE3 przejść na 4! Fajne rzeczy dodali w v 4.1 ale jednak nie ma co sie podniecać. Szczerze współczuję tych przykrych przypadków. Po różnego rodzaju zdarzeniach Cubase'owych teraz pracuję na Reaperze i bardzo sobie chwalę!

...A miałem z Cubase SE3 przejść na 4! Fajne rzeczy dodali w v 4.1 ale jednak nie ma co sie podniecać. Szczerze współczuję tych przykrych przypadków. Po różnego rodzaju zdarzeniach Cubase'owych teraz pracuję na Reaperze i bardzo sobie chwalę!
...
U mnie praca na C4 jest konsekwencją wieloletniej pracy na nuendo. C4 używam rejestrując w terenie bo poprostu była to w miarę chodząca wersja na macu, a nuendo 4 jeszcze nie bylo, pewnie jak radzi inny kolega pozapisuję sobie sesje z nuendo na c4.0.3 bo narazie mam jedną ważną sesję na 4.1 więc chyba narazie oleje ten update.
widmo przepisania chyba chyba z tysiąca sesji spedza mi sen z powiek, nie ma potem powrotu, trza kupić nowe napędy, potem wypalić to na DVD . eh
ludkowie z yamahy chcą chyba aby użytkownicy C4 aczęli masowo popełniać sepuku.

U mnie praca na C4 jest konsekwencją wieloletniej pracy na nuendo. C4 używam rejestrując w terenie bo poprostu była to w miarę chodząca wersja na macu, a nuendo 4 jeszcze nie bylo, pewnie jak radzi inny kolega pozapisuję sobie sesje z nuendo na c4.0.3 bo narazie mam jedną ważną sesję na 4.1 więc chyba narazie oleje ten update.
widmo przepisania chyba chyba z tysiąca sesji spedza mi sen z powiek, nie ma potem powrotu, trza kupić nowe napędy, potem wypalić to na DVD . eh
ludkowie z yamahy chcą chyba aby użytkownicy C4 aczęli masowo popełniać sepuku.

A tak poza tym ciekaw jestem gdzie zniknęły reverby? po zainstalowaniu 4.1 nie ma na pokładzie ani jednego pogłosu, (mam swoje) ale dlaczego zabrali coś co już bylo.
Oni chyba nie odpali tego co zrobili.
Oni chyba nie odpali tego co zrobili.