Preampy Behringer
Witam, chciałem zapytać czy ktoś miał styczność z produktami behringera:
MINIMIC MIC800 -STRONA WWW
TUBE ULTRAGAIN MIC200
-STRONA WWW
Co o nich sądzicie, jak się sprawdzają, jak z szumami i modelowaniem brzmienia? Czy widocznie wprowadzają zmiany w sygnał, czy brzmi to naturalnie, lepiej? Który z nich lepszy?
MINIMIC MIC800 -STRONA WWW
TUBE ULTRAGAIN MIC200
-STRONA WWW
Co o nich sądzicie, jak się sprawdzają, jak z szumami i modelowaniem brzmienia? Czy widocznie wprowadzają zmiany w sygnał, czy brzmi to naturalnie, lepiej? Który z nich lepszy?
Re: Preampy Behringer
o MIC200 było wiele razy na forum - odsyłam do wyszukiwarki
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Chodzi mi głównie o jakieś ich porównanie.
Jedno jest na niby-lampie ale może ta lampa to pic na muchy i lepiej zainwestowali w ten tranzystor?
Jedno jest na niby-lampie ale może ta lampa to pic na muchy i lepiej zainwestowali w ten tranzystor?
Lepszy chyba jest sredni tranzystor niz kiepska lampa (mowie to z doswiadczenia po ART V3)
moze po wymianie lampy....
Na raie sensownie brzmi tylko przy nagraniu gitary akustycznej - z cienkimi doscy strunami, i napewno nie poteznej brzminiowo w rodzaju MArtin - takie rozne Furchy - male Ovation, to brzmi fajnie.
Bas slabo (przymulony, powoolny jakis taki)
Wokal - bardzo jasny ok - ale juz meski slabo, na lektorach nei sprawdzalem.
Flet - ladnie, ale szumy troche za duze.
LEad z modulu Rolanda - ok
Innych nei sprawdzalem
Na raie sensownie brzmi tylko przy nagraniu gitary akustycznej - z cienkimi doscy strunami, i napewno nie poteznej brzminiowo w rodzaju MArtin - takie rozne Furchy - male Ovation, to brzmi fajnie.
Bas slabo (przymulony, powoolny jakis taki)
Wokal - bardzo jasny ok - ale juz meski slabo, na lektorach nei sprawdzalem.
Flet - ladnie, ale szumy troche za duze.
LEad z modulu Rolanda - ok
Innych nei sprawdzalem
ja mam DPS II i jestem bardzo zadowolony. Teraz planuje zmianę lampy bo ta zastosowana w tym modelu ewidentnie pasuje do gitary elektrycznej. 12AX7B jest typowo gitarowa. W przyszłym tyg przyjdą lampy które zamówiłem. Będe testował:
- RTF
- Tungsrama
- 6N2P
- 6N1P
- Electro hramonix 12AX7EH
Pamiętam że IGS polecał 6N23P do Fatmana, ale ona jest odpowiednikiem ecc 88 a art ma ecc83 ...
Czytałem test któregoś tańszego arta w EIS i był bardzo pozytywny, stąd moje zdziwienie.
- RTF
- Tungsrama
- 6N2P
- 6N1P
- Electro hramonix 12AX7EH
Pamiętam że IGS polecał 6N23P do Fatmana, ale ona jest odpowiednikiem ecc 88 a art ma ecc83 ...
Czytałem test któregoś tańszego arta w EIS i był bardzo pozytywny, stąd moje zdziwienie.
OK ok, ale zejdźmy w mój przedział cenowy np. do 250 zł. Te Behringery choć znam opinie o marce, interesują mnie dość...
a nie lepiej zebrać te 500-600 zł i kupić Presonusa albo SM Pro ?
Gdybym miał taką możliwość nie pytałbym o coś w takiej cenie...