Witam.
Czy ktos z Was kto posiada Mac'a (intel) moglby sie podzielic swoimi doswiadczeniami jezeli chodzi o instalacje TC Powercore Firewire, Access Virus TI lub Konnekt 24 ?
Znajdzie sie taka osoba ?
O ile moge zrozumiec ze Ci z TC pracuja nad sterami do Po-co... ( narazie beta -soft calkowicie niestabilny pod Logic) to za Chiny nie moge zainstalowac softu pod Vira TI... masakra...
Zdaje sobie sprawe, z indywidualnosci "tego przypadku" no ale ile mozna czekac na odpowiednie driver'y. Zachodnie fora pelne sa watkow od zniesmaczonych urzytkownikow jablka w tym aspekcie...
Piszcie prosze.... pod jakim OS Mac'a macie zainstalowane jedno z w/w urzadzen - peryferi... i jak sie sprawuje.
Narazie mam wgrany najnowszy OS 10.4.10. Lecz jezeli nie znajde sposobu, bede zmuszony do zainstalowania nizszego..... lub co mi sie wogole nie usmiecha - sprofanowac Mac'a instalujac na nim Windowsa XP...
MAC PRO - problem z sterownikami pod peryferia
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
- Miłaszewski
Re: MAC PRO - problem z sterownikami pod peryferia
hmmm...
ciezko cokolwiek powiedziec poza stwierdzeniem - trzeba bylo sprawdzic przed zakupem...
[addsig]
ciezko cokolwiek powiedziec poza stwierdzeniem - trzeba bylo sprawdzic przed zakupem...
[addsig]
...hmmm...
...
Powiedzmy ze sprawdzalem... widzialem ze sa dostepne drivery do Ti, Konnekt 24 D i Powercore... ale co wyszlo w praktyce to opisalem powyzej.
Kwestia z Konnekt 24 D juz sie wyjasnila, pomogl uzytkownik z "MAC forum" ktory ma go "kombinacyjnie" zainstalowanego na iMac'u i dziala ok.
Na stabilny soft ( nie beta ) do Powercore niestety trzeba poczekac...
Lecz zastanawiajacy jest fakt, ze sa problemy przy instalacji Virusa Ti... dzwonilem do Audiostacji mowia, ze nie mieli jeszcze stycznosci ani info. z osoba, ktora instalowala TI na MAC PRO,sami tez nie probowali.... niby odpowiedni sterownik jest... lecz TI pod Logic 8 nie biega :(
...
Powiedzmy ze sprawdzalem... widzialem ze sa dostepne drivery do Ti, Konnekt 24 D i Powercore... ale co wyszlo w praktyce to opisalem powyzej.
Kwestia z Konnekt 24 D juz sie wyjasnila, pomogl uzytkownik z "MAC forum" ktory ma go "kombinacyjnie" zainstalowanego na iMac'u i dziala ok.
Na stabilny soft ( nie beta ) do Powercore niestety trzeba poczekac...
Lecz zastanawiajacy jest fakt, ze sa problemy przy instalacji Virusa Ti... dzwonilem do Audiostacji mowia, ze nie mieli jeszcze stycznosci ani info. z osoba, ktora instalowala TI na MAC PRO,sami tez nie probowali.... niby odpowiedni sterownik jest... lecz TI pod Logic 8 nie biega :(
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Lecz zastanawiajacy jest fakt, ze sa problemy przy instalacji Virusa Ti... dzwonilem do Audiostacji mowia, ze nie mieli jeszcze stycznosci ani info. z osoba, ktora instalowala TI na MAC PRO,sami tez nie probowali.... niby odpowiedni sterownik jest... lecz TI pod Logic 8 nie biega :(...
Na macu intela TI chodzi mi spoko w Logicu 7 i Live 6.
System mialem od .4 do .10 i bylo spoko.
Co do reszty nie moge powiedziec.Ale nosze sie z zamiarem zakupu TC konekt..i troche martwia mnie twe slowa.
Na macu intela TI chodzi mi spoko w Logicu 7 i Live 6.
System mialem od .4 do .10 i bylo spoko.
Co do reszty nie moge powiedziec.Ale nosze sie z zamiarem zakupu TC konekt..i troche martwia mnie twe slowa.
http://profile.myspace.com/szymonszulc