TC PowerCore X8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
TC PowerCore X8

Post autor: JoachimK » niedziela 07 paź 2007, 22:57

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Re: TC PowerCore X8

Post autor: Master » niedziela 07 paź 2007, 23:29

posiadam Uad-1 i TC powercore ... osobiscie wole UAd-1 , kiedys zachwalałes Tube Tech CL1B , rzeczywiscie zachowuje sie jak lampa lecz nieprzemawia do mnie .... TC powercore ma dokładnei dwie wtyczki dla ktorych jeszcze go trzymam MD3 .... absolutnie niedoscigniony zestaw masteringowy , doskonały LImiter , najlepszy na jakim kiedy kowleik pracowałem i kompresor pasmowy .. gdzie X3 i X5 wydaja sie byc niedoróbkami zwłaszcza X3 ... Nadochodzi nowy OS-3 ... mam nadzieje ze cos poprawili .

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 07 paź 2007, 23:31

Nowy TC powercore na pewno moze duzo ,,, ciekawe tylko o ile bedzie dorzszy . zdrugiej storony nie wiem czy bardzie nie opłaca sie kupic karty powercore i dodatkowo wersji Unplaged , wychodzi na to samo

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 07 paź 2007, 23:38

...Nowy TC powercore na pewno moze duzo ,,, ciekawe tylko o ile bedzie dorzszy . zdrugiej storony nie wiem czy bardzie nie opłaca sie kupic karty powercore i dodatkowo wersji Unplaged , wychodzi na to samo
...

X8 - 6190zl

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 07 paź 2007, 23:44

......Nowy TC powercore na pewno moze duzo ,,, ciekawe tylko o ile bedzie dorzszy . zdrugiej storony nie wiem czy bardzie nie opłaca sie kupic karty powercore i dodatkowo wersji Unplaged , wychodzi na to samo
...

X8 - 6190zl...
przy takiej cenie , lepiej kupic Karte PCI lub PCIe , oraz wersje Unplaged .. i tak wydzie taniej a moc ta sama

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 07 paź 2007, 23:45

.. gdzie X3 i X5 wydaja sie byc niedoróbkami zwłaszcza X3 ... Nadochodzi nowy OS-3 ... mam nadzieje ze cos poprawili . ...

To nie jest niedorobka, tylko X3 taki jest. Odkad jestem na tym forum, pisalem wiele razy, ze - jak dla mnie - MD2/3 to porzadne procesory, X5 nie bardzo, a X3 wrecz nie cierpie ;)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 07 paź 2007, 23:54

X8 - 6190zl...
przy takiej cenie , lepiej kupic Karte PCI lub PCIe , oraz wersje Unplaged .. i tak wydzie taniej a moc ta sama ...

Zalezy co kto chce - mi np. potrzebny sprzet mobilny, dlatego postawilem na Duende i PoCo firewire

P.S. do X8 masz bilecik wartosci $500 na dowolnie wybrane wtyczki

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 07 paź 2007, 23:57

To nie jest niedorobka, tylko X3 taki jest. Odkad jestem na tym forum, pisalem wiele razy, ze - jak dla mnie - MD2/3 to porzadne procesory, X5 nie bardzo, a X3 wrecz nie cierpie ;)...
Moze cos poprawia wraz z nowym OS ... nie tak dawno miałem okazje widziec w Akcji MD4 ... lecz to działa tylko na System 6000 , efekt koncowy FENOMENALNY ... szkoda tylko ze nie na TC powercore

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 08 paź 2007, 00:07

...posiadam Uad-1 i TC powercore ... osobiscie wole UAd-1 , kiedys zachwalałes Tube Tech CL1B

Ale dlatego, ze jest inny, polubilem CL1B :)

Ostatnio mialem spore zgranie glownie w domenie analogowej. Z "cyfry" byl uzyty UAD1, Duende i PoCo, z analogowych m.in. oryginalny stary UREI1178, czy dostarczony do testow IMBIR , jak i lampowy sprzet Studera, Focusrite serii ISA i inne :) Wszystko i tak trafialo na analogowy stol.

Bylo kilka sladow, ktore oplacilo sie przepuscic przez symulacje CL1B, bo uzyskany efekt byl dosc specyficzny, wrecz wyjatkowy, nie do uzyskania na pozostalym sprzecie, ktorym dysponowalem. To zupelnie inne brzmienie, niz np. twardy (w pozytywnym znaczeniu) SSL. Ponadto ten kompresor swietnie wnosi harmoniczne, potrafi zarowno zaokraglac brzmienie, jak i wniesc agresywne charczenie.

Jak zwykle kwestia gustu i potrzeb w danej chwili.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 08 paź 2007, 00:08

Moze cos poprawia wraz z nowym OS ... nie tak dawno miałem okazje widziec w Akcji MD4 ... lecz to działa tylko na System 6000 , efekt koncowy FENOMENALNY ... szkoda tylko ze nie na TC powercore ...

wiadomo juz, ze nie bedzie MD4 i VSS4 na X8

ODPOWIEDZ