Witam
mam klawisze Korg TR61, kartę dźwiękową Emu 0404, Audio Buddy, Fendera Telecastera z efektem Boss Me30, słuchwki Beyer Dynamics DT990 i pytanie co teraz.
Generalnie, potrzebuję teraz pomocy jaki mikser kupić, aby to wszystko spiąć, oraz informacji czy lepiej Yamahy MSP5 czy Nt10, a ponieważ jedne aktywne, drugie pasywne to instrukcję co trzeba ewentualnie dokupić. Bo rozumiem, że jak MSP5 to można je od razu w mikser wpinać, natomiast jak NT10 to jeszcze jakiś wzmacniacz? Fajnie jakby proponowany mikser miał wyjścia na 2 pary słuchawek bo drugie też kupię i z racji pomieszczenia, większość będzie właśnie na słuchawkach robione. Acha, jak można coś w przedziale 300-1000 pln z mikserów. I nie wiem co z Audio Buddy, bo jak mikser będzie miał wbudowany preamp to może sprzedać?
Doradźcie pliz lub podstawcie linki do podobnych rozmów na ten temat.
[addsig]
Mikser do MSP5 lub NT10
Re: Mikser do MSP5 lub NT10
Na przykład klasyka gatunku w kategorii domowego nagrywania. Albo jego mniejszy brat.
Hammond SK1
I nie wiem co z Audio Buddy, bo jak mikser będzie miał wbudowany preamp to może sprzedać?
Kup Compacta 4, jest najlepszy do domowego studia ze względu na duże możliwości routingu sygnałów, porównaj z Audio Buddy. Jak zauważysz różnicę na korzyść M-audio to nie sprzedawaj, jak nie zauważysz - sprzedaj:)
Podejrzewam że nie zauważysz, albo będzie to różnica na niekorzyść (jeżeli to są te same preampy co w interface'ach M-audio Firewire).
Kup Compacta 4, jest najlepszy do domowego studia ze względu na duże możliwości routingu sygnałów, porównaj z Audio Buddy. Jak zauważysz różnicę na korzyść M-audio to nie sprzedawaj, jak nie zauważysz - sprzedaj:)
Podejrzewam że nie zauważysz, albo będzie to różnica na niekorzyść (jeżeli to są te same preampy co w interface'ach M-audio Firewire).
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
A jeśli chodzi o monitory - sprawdź jeszcze Event TR6 lub TR8 i Adamy ANF10.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
-
Dzięki, a jak te miksery się mają do Yamaha MG 10/2 C?
Piotr
Piotr
-
Sorry za głupie pytanie, wczytałem się i już kumam. Dzięki serdeczne za pomoc. To Audio Buddy wypada sprzedać, gdyż preampy są w środku Soundcraft Compact 10...
Czy do Yamah MSP5 bym musiał wtedy jeszcze dokupić coś czy wpinam w misker i już? Bo do NS 10 to na bank wzmacniacz jeszcze? jaki?
Piotr
Czy do Yamah MSP5 bym musiał wtedy jeszcze dokupić coś czy wpinam w misker i już? Bo do NS 10 to na bank wzmacniacz jeszcze? jaki?
Piotr
- Miłaszewski
-
NS 10 oczywiście. Sorry