APS Aeon - z jaką kopułką?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Erbeka
APS Aeon - z jaką kopułką?

Post autor: Erbeka » poniedziałek 27 sie 2007, 13:47

Witam mam dylemat. Zastanawiam sie która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu? Potrzebuje jak najprawdziwsze i jak najdokładniejsze urządzenie do pracy w swoim studiu.
Jestem raperem oraz właścicielem studia

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: APS Aeon - z jaką kopułką?

Post autor: matiz » poniedziałek 27 sie 2007, 13:55

która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu?

Ja bym wzial jedwabna. Zadzwon do APS, moze powiedza, w czym jest roznica - a jest i w brzmieniu, i w ukladzie elektrycznym. Jedwab jakos faluje, co wprowadza mile dla ucha znieksztalcenia, "oddalajac" nieco dzwiek, przez co gora jest "dalsza", nie taka natarczywa. Roznica jest IMO slyszalna, ale wybor zalezy od osobistych preferencji, obie sa OK.

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » poniedziałek 27 sie 2007, 19:46

...Witam mam dylemat. Zastanawiam sie która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu? Potrzebuje jak najprawdziwsze i jak najdokładniejsze urządzenie do pracy w swoim studiu. ...

Dźwięk muzyki klasycznej/instrumentalnej z kopułki metalowej jest bardzeij "namacalny", pewno gdybym potrzebował narzędzia do pracy z taką muzyką wybrałbym metal.
Matomiast tkanina jest troszeczkę "przyjemniejsza" w odbiorze. Ponieważ dla mnie apsy to nie tylko praca a i przyjemność ze słuchania zdecydowałem się po 3 tygodniach słuchania metalu na tkaniny... i to właśnie one grają u mnie od ponad 3 miesięcy już

supersonic

Post autor: supersonic » niedziela 09 wrz 2007, 19:24

Jeżeli masz możliowość to wpadnij do APS i spędż trochę czasu nad oboma modelami. APS ma analogowy stół, Maca i PCa z Digital Performer, ProTools i Sonic Forge, kartami RME, MOTU i M-Audio. Możesz sobie posiedzieć i zrobić jakiś próbny miks słuchając obu modeli.
Inżynier dźwięku, kompozytor. Przedsiębiorca.

Awatar użytkownika
Erbeka

Post autor: Erbeka » poniedziałek 10 wrz 2007, 16:29

...Jeżeli masz możliowość to wpadnij do APS i spędż trochę czasu nad oboma modelami. APS ma analogowy stół, Maca i PCa z Digital Performer, ProTools i Sonic Forge, kartami RME, MOTU i M-Audio. Możesz sobie posiedzieć i zrobić jakiś próbny miks słuchając obu modeli....
Już kupiłem z metalowym gwizdkiem. Dzieki za wszytkie uwagi.
Jestem raperem oraz właścicielem studia

ODPOWIEDZ