APS Aeon - z jaką kopułką?
Witam mam dylemat. Zastanawiam sie która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu? Potrzebuje jak najprawdziwsze i jak najdokładniejsze urządzenie do pracy w swoim studiu.

Jestem raperem oraz właścicielem studia
Re: APS Aeon - z jaką kopułką?
która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu?
Ja bym wzial jedwabna. Zadzwon do APS, moze powiedza, w czym jest roznica - a jest i w brzmieniu, i w ukladzie elektrycznym. Jedwab jakos faluje, co wprowadza mile dla ucha znieksztalcenia, "oddalajac" nieco dzwiek, przez co gora jest "dalsza", nie taka natarczywa. Roznica jest IMO slyszalna, ale wybor zalezy od osobistych preferencji, obie sa OK.
Ja bym wzial jedwabna. Zadzwon do APS, moze powiedza, w czym jest roznica - a jest i w brzmieniu, i w ukladzie elektrycznym. Jedwab jakos faluje, co wprowadza mile dla ucha znieksztalcenia, "oddalajac" nieco dzwiek, przez co gora jest "dalsza", nie taka natarczywa. Roznica jest IMO slyszalna, ale wybor zalezy od osobistych preferencji, obie sa OK.
...Witam mam dylemat. Zastanawiam sie która kopułke wybrać czy tą z tkaniny czy tą z metalu? Potrzebuje jak najprawdziwsze i jak najdokładniejsze urządzenie do pracy w swoim studiu.
...
Dźwięk muzyki klasycznej/instrumentalnej z kopułki metalowej jest bardzeij "namacalny", pewno gdybym potrzebował narzędzia do pracy z taką muzyką wybrałbym metal.
Matomiast tkanina jest troszeczkę "przyjemniejsza" w odbiorze. Ponieważ dla mnie apsy to nie tylko praca a i przyjemność ze słuchania zdecydowałem się po 3 tygodniach słuchania metalu na tkaniny... i to właśnie one grają u mnie od ponad 3 miesięcy już

Dźwięk muzyki klasycznej/instrumentalnej z kopułki metalowej jest bardzeij "namacalny", pewno gdybym potrzebował narzędzia do pracy z taką muzyką wybrałbym metal.
Matomiast tkanina jest troszeczkę "przyjemniejsza" w odbiorze. Ponieważ dla mnie apsy to nie tylko praca a i przyjemność ze słuchania zdecydowałem się po 3 tygodniach słuchania metalu na tkaniny... i to właśnie one grają u mnie od ponad 3 miesięcy już
-
Jeżeli masz możliowość to wpadnij do APS i spędż trochę czasu nad oboma modelami. APS ma analogowy stół, Maca i PCa z Digital Performer, ProTools i Sonic Forge, kartami RME, MOTU i M-Audio. Możesz sobie posiedzieć i zrobić jakiś próbny miks słuchając obu modeli.
Inżynier dźwięku, kompozytor. Przedsiębiorca.
...Jeżeli masz możliowość to wpadnij do APS i spędż trochę czasu nad oboma modelami. APS ma analogowy stół, Maca i PCa z Digital Performer, ProTools i Sonic Forge, kartami RME, MOTU i M-Audio. Możesz sobie posiedzieć i zrobić jakiś próbny miks słuchając obu modeli....
Już kupiłem z metalowym gwizdkiem. Dzieki za wszytkie uwagi.
Już kupiłem z metalowym gwizdkiem. Dzieki za wszytkie uwagi.
Jestem raperem oraz właścicielem studia