Konsoletka całkiem ...
Mam zamiar za około pół roku kupić mały mikser tak 16 kanałów tak za 2000/2500zł. Co mi polecicie?
Re: Konsoletka całkiem ...
...Mam zamiar za około pół roku kupić mały mikser tak 16 kanałów tak za 2000/2500zł. Co mi polecicie? ...
Napisz coś więcej - do czego będzie wykorzystywany mikser i gdzie (studio/live?) ?
[addsig]
Napisz coś więcej - do czego będzie wykorzystywany mikser i gdzie (studio/live?) ?
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Chce pomału skupywać sprzęt i zrobić studio. Sale już mam tylko trzeba będzie ją ładnie wygłuszyć. Mikser na pewno najbardziej będzie potrzebny przy nagrywaniu perkusji - parametry itd. A jeżeli chodzi o to co mam zamiar nagrywać to zespoły rockowe.
Do 2500 zł polecam mixer Soundcraft Spirit Folio SX.MA to czego potrzebujesz dobre przedwzmacniacze wyjścia Direct przez które możesz wypuścić sygnał na zewnącz z każdego kanału.A o to chyba chodzi.Nagrywanie wielośladowe
Ja mam spirit folio F1.On nie ma wyjść Direct ale sobie sam przystosowałem do nagrywania perkusji.Lutownica czasem działa cuda.Ja nagrywam żywe bębny i się podobają jak brzmią.To wkońcu Home recording a nie hi-end studio.Zycze powodzenia w wyborze.

masz pol roku
polecam ci usiasc spokojnie i pomyslec co ma sie znalezc w studio jak chcesz nagrywac przez co na co itp
porobic sobie grupy potrzebnego sprzetu - powybierac modele godne uwagi
a potem szukac okazji cenowych i kupowac
tak zrobilem w miesiac
w drugi skompletowalem sprzet ktory idealnie ze soba wspoldzialal......
polecam ci usiasc spokojnie i pomyslec co ma sie znalezc w studio jak chcesz nagrywac przez co na co itp
porobic sobie grupy potrzebnego sprzetu - powybierac modele godne uwagi
a potem szukac okazji cenowych i kupowac
tak zrobilem w miesiac
w drugi skompletowalem sprzet ktory idealnie ze soba wspoldzialal......
No całkiem ładny sprzęt a jaki przed wzmacniacz do tego byś polecił i co myślisz o SPL Gold Mke MK2? i co myślicie o tej konsolecie Yamaha MG16/4 mam okazję kupić ją nową za 700zł.
polecam Mackie 1604 vlz pro, moim zdaniem w tej klasie cenowej to najlepszy wybór...pozdrawiam
czarna muza dobry sound Quincy Jones