Mackie d8b

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kikutto
Mackie d8b

Post autor: Kikutto » niedziela 22 lip 2007, 00:59

Witam!Mam jedno tylko pytanie.Zamierzam kupić konsoletę Mackie d8b ,i z tego co wiem moze ona dzieki protokołowi HUI służyć oprócz klasycznych funkcji jako sterownik do Pro Tools.Mam Didi 002 rack.Teoretycznie sterowanie powinno się odbywać via Midi,ale z żadną cholerę nie dopatrzyłem sie na fotkach stolu klasycznych portów midi.Jesli jest jakiś użytkownik tej konsolety i podpowie mi o co kaman-bede zobowiazany

paul

Re: Mackie d8b

Post autor: paul » niedziela 22 lip 2007, 10:14

Porty midi znajduja sie z tylu zasilacza/jednostki sterujacej. Sprawdz jeszcze system operacyjny - bo ja pracowalem na systemie ver.3 - i z tego co pamietam opcji HUI nie bylo. Moze jest w nowszej wersji oprogramowania (platnej). Generalnie nie mam pozytywnego zdania o tym mikserze. 3 razy w serwisie, z brzmieniem tez sie dzialy jakies hece...

Kikutto

Post autor: Kikutto » niedziela 22 lip 2007, 22:57

Hmmmmmmmm,a mozesz napisac jakie konkretnie miales problemy??Ps.Sterowanie HUI jest w wersji 5 -tak jak mowisz platnej

paul

Post autor: paul » poniedziałek 23 lip 2007, 18:26

...Hmmmmmmmm,a mozesz napisac jakie konkretnie miales problemy??
Psuly sie jakies elementy w srodku - efekt byl taki, ze wyswietlacze wariowaly, a mikser nie wydawal zadnego dzwieku. A dzwiekowo - to np. jak wysylalem na aux (reverb), to powrot brzmial z takim ziarnem jakby mial 8 bitow, lub jeszcze mniej...

ODPOWIEDZ