Witam.
Chcę kupić Zoom'a G2.1u. Czy ktoś zna ten sprzęt?
Potrzebuję jak najlepszej symulacji dobrego pieca (mesa).Do szatana konkretnie potrzebuję.Nagrać jakieś demko i do ćwiczeń.
Wybieram pomiędzy :
korg AX10g
digitech rp250
line6 floorpod
i właśnie zoom wygrywa.( info mam tylko z neta)
Niestety nie mogę sprawdzić w sklepie , bo w całej Warszawie nie ma. Mogą sprowadzić ale jak zamówię, więc na marudzenie będzie zapóżno.
Może ktoś ma i podzieli się spostrzeżeniami jak to hula? O ciężkie przestery pytam?
Z góry dzięki.
Zoom G2.1u
Re: Zoom G2.1u
...Witam.
Potrzebuję jak najlepszej symulacji dobrego pieca (mesa).Do szatana konkretnie potrzebuję.Nagrać jakieś demko i do ćwiczeń.
Wybieram pomiędzy :
korg AX10g
digitech rp250
line6 floorpod
Niestety nie mogę sprawdzić w sklepie , bo w całej Warszawie nie ma. Mogą sprowadzić ale jak zamówię, więc na marudzenie będzie zapóżno.
Może ktoś ma i podzieli się spostrzeżeniami jak to hula? O ciężkie przestery pytam?
Z góry dzięki.
...
Ja proponowałbym Ci line 6, oni mają najlepsze symulacje z wszystkich
mi znanych.
Wybieram pomiędzy :
korg AX10g
digitech rp250
line6 floorpod
Z góry dzięki.
...
Ja proponowałbym Ci line 6, oni mają najlepsze symulacje z wszystkich
mi znanych.
- somebody-someone
Grałem na tym Zoom'ie i grałem na Line 6 POD XT Live... Nie można raczej porównywać tych urządzeń. Zoom definitywnie brzmi gorzej. Podobno, jeśli pogrzebie się w tych presetach, to można wykręcić niezłe brzmienie. Mi się to nie udało - leży u mnie ponad pół roku. Za to Line 6... Można spokojnie nagrywać na tym studio, jeśli kogoś nie stać na Mesę. Serdecznie polecam ten sprzęt. Trudno doszukać się konkurencji dla niego, w tym przedziale cenowym.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
...Grałem na tym Zoom'ie i grałem na Line 6 POD XT Live... Nie można raczej porównywać tych urządzeń. Zoom definitywnie brzmi gorzej. Podobno, jeśli pogrzebie się w tych presetach, to można wykręcić niezłe brzmienie. Mi się to nie udało - leży u mnie ponad pół roku. Za to Line 6... Można spokojnie nagrywać na tym studio, jeśli kogoś nie stać na Mesę. Serdecznie polecam ten sprzęt. Trudno doszukać się konkurencji dla niego, w tym przedziale cenowym....
No tak, tylko że:
zoom G2.1u kosztuje 635 zł
a Line 6 POD XT Live 1749 zł
Wybór mam albo zoom G2.1u albo Floor POD za 825 zeta. Który wybrać? PPOMOCY, bo nie mogę ich posłuchać w sklepie.
No tak, tylko że:
zoom G2.1u kosztuje 635 zł
a Line 6 POD XT Live 1749 zł
Wybór mam albo zoom G2.1u albo Floor POD za 825 zeta. Który wybrać? PPOMOCY, bo nie mogę ich posłuchać w sklepie.
Wybrałem zooma . Dzięki za rady ale pojechałem ze swoim zoomem do sklepu , podpiąłem obok floor poda i wygrał zoom.
Ale mam kłopot.
Zoom działa jako karta muz. przez usb i stery są tak żle napisane że nie idzie nagrywać. Latencja pół sekundy. A live 208 sampli i pięknie idzie.
Pytam czy ktoś to rozwiązał, czy może moje cpu za małe , bo małe - 850.mHz, no ale karta to sama powinna liczyć, czy tak?
Może duże zoomy też tak mają, i jak sobie z tym radzicie?
Wiem, że mogę nagrywać przez inną kartę, ale to nie o to chyba chodzi
Ale mam kłopot.
Zoom działa jako karta muz. przez usb i stery są tak żle napisane że nie idzie nagrywać. Latencja pół sekundy. A live 208 sampli i pięknie idzie.
Pytam czy ktoś to rozwiązał, czy może moje cpu za małe , bo małe - 850.mHz, no ale karta to sama powinna liczyć, czy tak?
Może duże zoomy też tak mają, i jak sobie z tym radzicie?
Wiem, że mogę nagrywać przez inną kartę, ale to nie o to chyba chodzi
Lepiej było kupić używanego Spidera II 30 i mikrofon za resztę. Efekt byłby kilkakrotnie lepszy.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7