z okazji zepsucia się mojego komputera, chciałbym kupić coś, co mi trochę posłuży. Ma być przede wszystkim stabilne.
Zastosowanie: praca z audio, bywa że w terenie (koncerty) - cubase sx, w domu także wirtualne instrumenty, współpraca z RME FF400.
Budżet: Właściwie to mam 0, dlatego chciałbym się zmieścić w 2000 zł

PROCESOR
Core duo 4300 - 1,8 GHz
Pytanie czy kręcić? Jak jest ze stabilnością podkręconego (powiedzmy do 2,4 GHz) procesora?
PŁYTA
Asus P5B-E s.775 i965 DDR2 sATA2
Myślałem też o płycie z wbudowaną grafiką, ale to chyba nie wchodzi w grę, jeśli będę podkręcał procesor?
To może tak:
Asus P5B-E s.775 i965 DDR2 sATA2 jeśli doradzicie podkręcać
Inna (jakieś propozycje?), jeśli odradzicie.
WIATRAK NA PROCESOR
Przy założeniu niepodkręcania - zbędny (?), przy podkręcaniu Arctic Cooling Freezer 7 Pro.
PAMIĘĆ
Już zupełnie zgłupiałem. 2 GB, to oczywiste, ale dalej?
Ważniejsze czy 533/667/800, czy CL3, 4, 5?
Można kupić te 2 GB (2x1gb) za 265 zł - Corsair Twin2X DDRII 2GB/675 (2x1GB) CL4, ale też za grubo ponad 1000. Na którym parametrze powinienem się skupić? Jaka jest rozsądna cena za 2 Gb (jeśli dopłata 200 zł da mi 5% wzrost wydajności całego systemu to dziękuję

OBUDOWA
Solidna ma być, myślałem o:
Chieftec CH-01B-B-SL MidiTower 400W ATX srebrno-czarna, warto zamonować jakieś wiatraki wewnątrz?
Ciekawy system mam Arctic Cooling, ale ludzie na stronie proline'a marudzą troche na te obudowy (że głośne).
W odniesieniu do obu przypadków pytanie - jak bezpieczne są te bezśrubkowe mocowania kart? Komputer może być bez zagrożenia transportowany?
DYSK
Samsung 320GB Serial ATA/300 7200rpm 16MB
GRAFIKA
Jak najtańsza (myślę, że w 100 zł da się zmieścić) z pasywnym chłodzeniem, odpada w przypadku niekręcenia procesora.
Chyba nie ma sensu się pakować w płyty obsługujące dodatkowo AGP (mógłbym zostawić poczciwego GeForce'a 32 mb)?
Będę ogromnie wdzięczny za wszelkie sugestie,
Kuba