Yamaha A5000 - jeden kanał głośniej
- Łukasz1985
Witam. Posiadam sampler Yamaha A5000. I mam takie pytanie jeden kanał chodzi mi głośniej na mikserze widać różnice o jedną diodę. Czy to jest jakaś wada? Czy to normalne?
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
- Łukasz1985
Re: Yamaha A5000 - jeden kanał głośniej
...Witam. Posiadam sampler Yamaha A5000. I mam takie pytanie jeden kanał chodzi mi głośniej na mikserze widać różnice o jedną diodę. Czy to jest jakaś wada? Czy to normalne?...
Jeszcze dodam ze mam tosamo w Rolandzie D-20.
Jeszcze dodam ze mam tosamo w Rolandzie D-20.
......Witam. Posiadam sampler Yamaha A5000. I mam takie pytanie jeden kanał chodzi mi głośniej na mikserze widać różnice o jedną diodę. Czy to jest jakaś wada? Czy to normalne?...
Jeszcze dodam ze mam tosamo w Rolandzie D-20....
To może Twój mikser źle działa?
Jeszcze dodam ze mam tosamo w Rolandzie D-20....
To może Twój mikser źle działa?
dokładnie - sprawdź mixer może jeden z kanałów siada - jeżeli to power mixer to może podłączyłeś odsłuch/kolumne z uszkodzonym głośnikiem (np. sparciały) i było "tarcie"/ nie równe obciążenie i jeden kanał ci siada...

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
zle ustawione glosnosci kanalow???
od tego masz gwenerator sinusoidy z kompa i zrob sobie fale ktora puscisz z samplera - wtedy ustawiaj...
od tego masz gwenerator sinusoidy z kompa i zrob sobie fale ktora puscisz z samplera - wtedy ustawiaj...
- Łukasz1985
...zle ustawione glosnosci kanalow???
od tego masz gwenerator sinusoidy z kompa i zrob sobie fale ktora puscisz z samplera - wtedy ustawiaj......
Sprawdziłem juz mój mikser to nie wina mixera tylko sampler daje taki sygnal. Daje link do print screen zwróccie uwage na to ze jeden kanal ma inny ksztalt dlaczego tak jest? Ostatnio jak robilem zgrywke dwa kanaly wygladaly identycznie a teraz cos takiego.http://grandmc.w.interia.pl/a.jpg W sumie wszystko brzmi dobrze wiec moze sie czepiam
od tego masz gwenerator sinusoidy z kompa i zrob sobie fale ktora puscisz z samplera - wtedy ustawiaj......
Sprawdziłem juz mój mikser to nie wina mixera tylko sampler daje taki sygnal. Daje link do print screen zwróccie uwage na to ze jeden kanal ma inny ksztalt dlaczego tak jest? Ostatnio jak robilem zgrywke dwa kanaly wygladaly identycznie a teraz cos takiego.http://grandmc.w.interia.pl/a.jpg W sumie wszystko brzmi dobrze wiec moze sie czepiam

Sygnał jest wyraźnie niesymetryczny, jeśli to nie wina wejścia karty, ani nie masz dwóch różnych sampli w dwóch kanałach, to wygląda na uszkodzenie samplera.
Sygnał jest wyraźnie niesymetryczny, jeśli to nie wina wejścia karty, ani nie masz dwóch różnych sampli w dwóch kanałach, to wygląda na uszkodzenie samplera....
Z drugiej strony piszesz, że to samo w Rolandzie, to może poszukaj w tym co jest później w szeregu.
- Łukasz1985
...
Sygnał jest wyraźnie niesymetryczny, jeśli to nie wina wejścia karty, ani nie masz dwóch różnych sampli w dwóch kanałach, to wygląda na uszkodzenie samplera....
Z drugiej strony piszesz, że to samo w Rolandzie, to może poszukaj w tym co jest później w szeregu....
Jednak nie ma tego samego w rolandzie sprawdzalem co prawda jeden kanal gra glosniej ale na wykresie lewy i prawy kanal wygladaja tak samo. Jeszcze napisze jedna rzecz na poczatku zgrywek z samplera oba kanaly wygladaly tak samo , bylo wszystko ok. Podlanczalem do samplera cd-rom i wyswietlacz samilkl i swiecil sie tylko na zielono ale jak podlaczylem na nowo to znowu bylo ok. czy mogo to wplynac na charakter wyjsc?
Z drugiej strony piszesz, że to samo w Rolandzie, to może poszukaj w tym co jest później w szeregu....
Jednak nie ma tego samego w rolandzie sprawdzalem co prawda jeden kanal gra glosniej ale na wykresie lewy i prawy kanal wygladaja tak samo. Jeszcze napisze jedna rzecz na poczatku zgrywek z samplera oba kanaly wygladaly tak samo , bylo wszystko ok. Podlanczalem do samplera cd-rom i wyswietlacz samilkl i swiecil sie tylko na zielono ale jak podlaczylem na nowo to znowu bylo ok. czy mogo to wplynac na charakter wyjsc?
- Łukasz1985
Drodzy koledzy co radzicie? Bo wlos na glowie mi sie jerzy!!!