Jakie Trafo do MACKIE 32 BUS
Wie ktos jaka jest rzeczywiście moc tego zasilacza? Na obudowie jest 220 Watt Power Suply a z tyłu 400W (power consumption). Czyli w końcu jakie trafo do tego dokupić? Znaczy na jaką moc?
-
Re: Jakie Trafo do MACKIE 32 BUS
Witam,
Skoro zużycie mocy to 400W to proponuję jakieś 450W (z zapasem).
pozdrawiam
Skoro zużycie mocy to 400W to proponuję jakieś 450W (z zapasem).
pozdrawiam
A czym się różnią te dwie moce?
-
Witam,
Wnioskuję że 400W to moc pobierana z sieci a 220W to moc którą zasilacz jest w stanie oddać do obciążenia. najprościej byłoby zajrzeć do samego zasilacza i sprawdzić faktyczną moc jaką ma transformator ( o ile nie jest impulsowy). Czyżby ten zasilacz był na 110V?
pozdrawiam
Wnioskuję że 400W to moc pobierana z sieci a 220W to moc którą zasilacz jest w stanie oddać do obciążenia. najprościej byłoby zajrzeć do samego zasilacza i sprawdzić faktyczną moc jaką ma transformator ( o ile nie jest impulsowy). Czyżby ten zasilacz był na 110V?
pozdrawiam
Czyżby ten zasilacz był na 110V?
pozdrawiam...
Tak, ten zasilacz jest na 110 V, a w zasadzie na 120;)
pozdrawiam...
Tak, ten zasilacz jest na 110 V, a w zasadzie na 120;)
-
Witam ponownie,
Przy takich mocach dodawanie dodatkowego transformatora 230 na 120V wprowadzi dosyć duże straty- proponuję wymianę wewnętrznego transformatora na taki który działa na 230V.
Przy takich mocach dodawanie dodatkowego transformatora 230 na 120V wprowadzi dosyć duże straty- proponuję wymianę wewnętrznego transformatora na taki który działa na 230V.
...Witam ponownie,
...
Straty czego? Jeśli dodam dodatkowe trafo, to tak jakbym wpiał się do gniazdka w USA, w którym jest napięcie podane też po tranformatorze.
...
Straty czego? Jeśli dodam dodatkowe trafo, to tak jakbym wpiał się do gniazdka w USA, w którym jest napięcie podane też po tranformatorze.
-
Witam,
Tutaj sprawa rozbija się o rezystancje uzwojeń które to ponoć tworzą straty pewne. moje gg to 4295516- napisz do mnie to objaśnie lepiej;)
pozdrawiam
Tutaj sprawa rozbija się o rezystancje uzwojeń które to ponoć tworzą straty pewne. moje gg to 4295516- napisz do mnie to objaśnie lepiej;)
pozdrawiam