zastanawiam się nad zakupem powyższego interfejsu.
Recenzja w najwszej estradzie w miarę przychylna, choć martwią mnie troche te zbyt duże czułości wejść instrumentalnych - czy przełączając ów wejścia w tryb "liniowy" będę miał wystarczająco mocny sygnał, by nagrać gitarę elektryczną w linię?
W przeciwnym razie te 2 wejścia, które zyskała wersja LE (wobec "standardowej") są nic nie warte

Inna rzecz to Direct Monitoring... ta wersja jej niestety nie ma. Ja nie miałem do czynienia jeszcze z kartami nawet semi-pro (wciąż hula u mnie SB Live :)), więc nie wiem czy do końca rozumiem ideę - chodzi o to, że nie mając tej funkcji będę słyszał - np. nagrywając gitarę - w słuchawkach swóją grę z opóźnieniem (na ogól kilkudziesięcio milisekundowym), tak?
Natomiast z DM sygnał może być kierowany bezpośrednio na słuchawki, tak? Czy w takim razie nie mogę mieć w odsłuchu np. pogłosu, czy innych efektów - o ile nie są realizowane sprzętowo, jak np. w wersji "nie LE" - (wtedy sygnał musiał by przecież przejść przez A/C i C/A i miałbym latencję, czyż nie?). Czy mogę mieć w tymże odsłuchu podkład, metronom, cokolwiek innego (z innej ścieżki)?
Gdyby nie to, że wersja standard ma tylko 2 wejścia, pewnie bym się nie zastanawiał i dozbieral, tym bardziej że kompresor i eq z DSPka są podobno niezłe. Nie mniej jednak przydadzą się te kolejne wejścia i dlatego mocno zainteresowała mnie ta karta.
Czy ktoś może miał możliwość porównania wydajności obu modeli? Na e-muzyku wydajność starszego brata jest wychwalana pod niebiosa, w teście EiS interesującej mnie wersji jest umiarkowany entuzjazm. Wydajność staje się dość istotna z powodu braku Direct Monitoringu...
To tyle wątpliwości na początek, mam nadzieję, że pomożecie