Osiem mikrofonów -> ADAT

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Osiem mikrofonów -> ADAT

Post autor: matiz » wtorek 06 mar 2007, 18:55

Otoz potrzebny jest mi taki preamp. Jest ich wiele, ale niestety najlepszego, ADA8000, juz nie ma. Chce miec osiem przedwzmacniaczy w miare dobrej jakosci (nie jestem fanatykiem) oraz wyjscie i WEJSCIE ADAT. Wejscie potrzebne mi jest do synchronizacji, poniewaz zamierzam synchronizowac przedwzmacniacz wlasnie w ten sposob. W zwiazku z tym na pewno dzialaja tak wspomniany behringer i Octopre LE - pierwszego juz nie ma, drugi brumi... Odpadaja inne tanie "wynalazki" takie jak SM czy M-Audio z powodu braku mozliwosci synchronizacji. Nie wiem, czy tak pracowac moze MOTU 8pre - pewno tak, ale jezeli ktos moglby potwierdzic, to bylbym dzwieczny. No i niestety, juz OctopreLE jest drogi, tak samo MOTU i wiekszy Focusrite.
Ale moze jest jeszcze cos na rynku, o czym nie wiem?
Z gory dziekuje za opinie i dyskusje

TI

Re: Osiem mikrofonów -> ADAT

Post autor: TI » wtorek 06 mar 2007, 19:11

Bardzo fajny jest Swissonic AD8 ... jeśli uda ci się go gdzieś dostać

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 06 mar 2007, 19:15

Bardzo fajny jest Swissonic AD8 ... jeśli uda ci się go gdzieś dostać...

Dziekuje - fajny, chociaz troche drogi i rzeczywiscie raczej trudno dostepny, ale niestety nie spelnia podstawowego zalozenia, czyli nie ma wejscia ADAT. Synchronizacja wordclockiem jest w mojej sytuacji niemozliwa...

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 06 mar 2007, 19:58

...Otoz potrzebny jest mi taki preamp. Jest ich wiele, ale niestety najlepszego, ADA8000, juz nie ma. Chce miec osiem przedwzmacniaczy w miare dobrej jakosci (nie jestem fanatykiem) oraz wyjscie i WEJSCIE ADAT. Wejscie potrzebne mi jest do synchronizacji, poniewaz zamierzam synchronizowac przedwzmacniacz wlasnie w ten sposob. W zwiazku z tym na pewno dzialaja tak wspomniany behringer i Octopre LE - pierwszego juz nie ma, drugi brumi... Odpadaja inne tanie "wynalazki" takie jak SM czy M-Audio z powodu braku mozliwosci synchronizacji. Nie wiem, czy tak pracowac moze MOTU 8pre - pewno tak, ale jezeli ktos moglby potwierdzic, to bylbym dzwieczny. No i niestety, juz OctopreLE jest drogi, tak samo MOTU i wiekszy Focusrite.
Ale moze jest jeszcze cos na rynku, o czym nie wiem?
Z gory dziekuje za opinie i dyskusje ...
Zadzwon i pogadaj z wlascicielem novamusic o ADA 8000 ja niedawno kupowalem od niego! Moze jeszcze ma cos na zbyciu!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 06 mar 2007, 20:10

Zadzwon i pogadaj z wlascicielem novamusic o ADA 8000 ja niedawno kupowalem od niego! Moze jeszcze ma cos na zbyciu!
Pozdrawiam...
A jaka cena?

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 06 mar 2007, 21:09

...Zadzwon i pogadaj z wlascicielem novamusic o ADA 8000 ja niedawno kupowalem od niego! Moze jeszcze ma cos na zbyciu!
Pozdrawiam...
A jaka cena?...
o cenie to juz raczej z szefem rozmawiaj ale idzie sie dogadac!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 06 mar 2007, 21:18

o cenie to juz raczej z szefem rozmawiaj ale idzie sie dogadac!
Pozdrawiam...
Dzięki.

pozdro,
vasyl

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » wtorek 06 mar 2007, 22:13

hmmm...
znalazlem 4 sklepy w polsce ktore niby maja ada8000 na stanie.
swoja droga jak za taka cene to super sprawa.
nie dosc ze mam 8 preampow i wyslam po adacie,
to jescze wysylam po adacie do ada i synchronizacje, i 8 kanalow i robie sobie 4 pary stereo na rozne konfiguracje odluschow

wiec moj ada8000 jest wykorzsytywany na maxa, 8 xlr in, 8 xlr out (na przedwzmacniacz sluchawkowy), i adat in i out, juz wiecej sie nie da :D

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 07 mar 2007, 09:19

...Otoz potrzebny jest mi taki preamp. Jest ich wiele, ale niestety najlepszego, ADA8000, juz nie ma.

Thomann - in stock

Music-Town - in stock

Muzyczny.pl - dostepny od reki

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 07 mar 2007, 12:29

Otoz potrzebny jest mi taki preamp. Jest ich wiele, ale niestety najlepszego, ADA8000, juz nie ma.

Rozumiem
Chodzilo mi tez o poszerzenie moich horyzontow - wiem, ze jakos w koncu tego ada8000 bym zdobyl, ale moze niekoniecznie wlasnie on? Idealny nie jest, niestety, brak wyjsc analogowych z preampow jest sporym minusem...

ODPOWIEDZ