Motu 896HD + Motu 8pre?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Jaras
Motu 896HD + Motu 8pre?

Post autor: Jaras » wtorek 27 lut 2007, 09:59

Po przeczytaniu wielu postów postanowiłem zrezygnować z mojej dotychczasowej konfiguracji zakupu sprzętu - najprawdopodobniej zdecyduję się na układ bez miksera - będzie to MOTU 896HD + MOTU 8pre (potrzebuję 16 preampow). Moje pytanie do was - co myślicie o takiej konfiguracji? Czy moge napotkać na jakies problemy przy łączeniu poszczególnych komponentow? Czy jest możliwość połączenia obydwu urządzeń za pomocą firewire czy muszę z 8pre przesylac ADATem? Kolejna sprawa - rozumiem że będę mogł zebrać sygnal z 16 mikrofonów jednoczesnie, ale czy będę mogł przesłać sygnał przez słuchawki do np bębniarza nagrywajacego beczki? I jeszcze jedno - czy nie ma problemów z kompatybilnoscia software np Nuendo z tym sprzetem?
Z góry dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
majall

Re: Motu 896HD + Motu 8pre?

Post autor: majall » wtorek 27 lut 2007, 10:47

Problemów nie powinno być żadnych - a z jakim komputerem będzie ten system [Mac , PC Win czy stand-alone bez użycia komputera ] ? Myślę że w każdym zestawieniu będzie znakomicie
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .

Awatar użytkownika
Master

Re: Motu 896HD + Motu 8pre?

Post autor: Master » wtorek 27 lut 2007, 11:02

...Problemów nie powinno być żadnych - a z jakim komputerem będzie ten system [Mac , PC Win czy stand-alone bez użycia komputera ] ? Myślę że w każdym zestawieniu będzie znakomicie...
korzystam z motu od wielu lat i nigdy niemiałem wieszych problemow, mam połaczony 2408 mk2 i 24I/O jedna kartą PCI 424 i wszystko działa jednak 8pre i 896 jest troche inaczej skonstruowany i nie wiem czy bedą chodzic na jednym sterowniku ... no własnie doczytałem sie ze tak ale nie do konca ... , lecz suma sumarum wszystko powinno działac poprawnie .

musisz połaczyc 8pre z 896 przez port ADAT . ...
TUTAJ

ODPOWIEDZ