Główni konkurenci RME Fireface 400
Witam!
Przewertowałem już forum poszukując odpowiedzi na temat
interfejsu firewire i nie ma jednoznacznego faworyta.
Ograniczyłem wybór do tych modeli:
Który z nich jest największym konkurentem RME Fireface400
1. MOTU Ultralite
2. Presonus FirePod
3. Focusrite Pro 26 I/O
4. M-Audio 1814
Będe wdzięczny za pomoc...
Przewertowałem już forum poszukując odpowiedzi na temat
interfejsu firewire i nie ma jednoznacznego faworyta.
Ograniczyłem wybór do tych modeli:
Który z nich jest największym konkurentem RME Fireface400
1. MOTU Ultralite
2. Presonus FirePod
3. Focusrite Pro 26 I/O
4. M-Audio 1814
Będe wdzięczny za pomoc...
Re: Główni konkurenci RME Fireface 400
Motu 828 Mk2
Motu Traveler
Motu Traveler
Mnie się wydaje że MOTU Ultralite . Motu 828mkII jest klasy Fireface 800
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
...Mnie się wydaje że MOTU Ultralite . Motu 828mkII jest klasy Fireface 800
...
skądże znowu. to nie ta liga (liczba kanałów, liczba gniazd adat, częst. przetworników, możliwości komutacyjne i wielkość miksera pokładowego)
...
skądże znowu. to nie ta liga (liczba kanałów, liczba gniazd adat, częst. przetworników, możliwości komutacyjne i wielkość miksera pokładowego)
Liga podobna, ale ja bym wybrał RME, bo słyszałem ze motu ma problemy ze sterownikami.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Funkcjonalnie M-Audio 1814, jakościowo ... inne RME.
...Liga podobna, ale ja bym wybrał RME, bo słyszałem ze motu ma problemy ze sterownikami. ...
Trudno porównywać jedno urządzenie, które ma pojedynczy port ADAT (8 kanałów) z drugim, które ma dwa takie porty (a więc obsługuje 16 kanałów, z możliwością dowolnego krosowania i 56-kanałowym mikserem). Jeśli to dla Ciebie "podoba liga" to równie dobrze w tej "podobnej" lidze mieszczą się barachła typu Hercules.
Trudno porównywać jedno urządzenie, które ma pojedynczy port ADAT (8 kanałów) z drugim, które ma dwa takie porty (a więc obsługuje 16 kanałów, z możliwością dowolnego krosowania i 56-kanałowym mikserem). Jeśli to dla Ciebie "podoba liga" to równie dobrze w tej "podobnej" lidze mieszczą się barachła typu Hercules.
Trudno porównywać jedno urządzenie, które ma pojedynczy port ADAT (8 kanałów) z drugim, które ma dwa takie porty (a więc obsługuje 16 kanałów, z możliwością dowolnego krosowania i 56-kanałowym mikserem). Jeśli to dla Ciebie "podoba liga" to równie dobrze w tej "podobnej" lidze mieszczą się barachła typu Hercules....
zalezy ktorego fire face masz na mysli 400/800?? ja pisałem o ff400 vs motu. Wsumie wystarczajaca do domowego studia. Ale ja osobiscie wybrał bym 800. Teraz mam MFII i jestem wpełni zadowolony. Motu widziałem tylko przez chwile i praktycznie nic nie moge o niej powiedziec, poza tym ze fajnie wyglada.
zalezy ktorego fire face masz na mysli 400/800?? ja pisałem o ff400 vs motu. Wsumie wystarczajaca do domowego studia. Ale ja osobiscie wybrał bym 800. Teraz mam MFII i jestem wpełni zadowolony. Motu widziałem tylko przez chwile i praktycznie nic nie moge o niej powiedziec, poza tym ze fajnie wyglada.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...Liga podobna, ale ja bym wybrał RME, bo słyszałem ze motu ma problemy ze sterownikami. ...
w taki sposb powstaja PLOTKi kolego - ten słyszał .. .. od tamtego , ZENADA Ze Talibowie sa w Klewkach !:lol: od 10 lat korzystam tylko z kart Motu i nigdy nie miałem zadnych problenmow , a juz na pewno nie ze sterownikami ...
w taki sposb powstaja PLOTKi kolego - ten słyszał .. .. od tamtego , ZENADA Ze Talibowie sa w Klewkach !:lol: od 10 lat korzystam tylko z kart Motu i nigdy nie miałem zadnych problenmow , a juz na pewno nie ze sterownikami ...
zalezy ktorego fire face masz na mysli 400/800?? ja pisałem o ff400 vs motu.
jeśli tak, to ok, ale zauważ że wcale to nie wynikało z Twojego wpisu
jeśli tak, to ok, ale zauważ że wcale to nie wynikało z Twojego wpisu