Behringer XENYX 1204
Witam,
ostatnio zastanawiam sie czy kupić sobie taki oto mixer, i chciałbym wiedzieć co o nim myślicie, czy ktoś miał z nim kontakt. Byłbym bardzo wdzieczny.
Mikser bedzie uzywany w domowym studiu, do polaczenia syntezatora z kompem, 2 miksera z kompem i do nagrywania vocali.
Pozdrawiam
Arek
ostatnio zastanawiam sie czy kupić sobie taki oto mixer, i chciałbym wiedzieć co o nim myślicie, czy ktoś miał z nim kontakt. Byłbym bardzo wdzieczny.
Mikser bedzie uzywany w domowym studiu, do polaczenia syntezatora z kompem, 2 miksera z kompem i do nagrywania vocali.
Pozdrawiam
Arek
-
- Kontakt:
Re: Behringer XENYX 1204
Witaj!
ja na swoim pokladzie posiadam xenyx'a 802....
jeżeli Ci to pomoże to nawet jestem z niego zadowolony(do domowego użytku moze być)... dość przystępna jakość....
ale i tak myślę nad przesiadką na C4...
ja na swoim pokladzie posiadam xenyx'a 802....
jeżeli Ci to pomoże to nawet jestem z niego zadowolony(do domowego użytku moze być)... dość przystępna jakość....
ale i tak myślę nad przesiadką na C4...
http://www.myspace.com/audiophone
bierz soundcrafta compact - duzo wygodniejszy routing sygnalu do nagrania i odsluchu plus 2 wyjscia sluchawkowe oraz wejscie gramofonu
Bo wiecie, kupiłem sobie w piatek dzwiekowke emu 1212m, ktora ma symetryczne wyjscia i wejscia a moj wzmachol jest niesymetryczny, i teraz kombinuje jak to podlaczyc, a zmostkowac sie boje poki mi nie odpisza z emu ze nic nie spale. Dlatego potrzebował bym mixer ktory na wejsciu na przynajmnniej 1 kanale ma 2x XLR, a na wyjsciu 2x XLR i 2x chinch. Znacie cos takiego?
-
Witam,
Jeśli wyjścia są na jackach to śmiało możesz użyć do podłączenia jacków mono- nic się nie może stać.
pozdrawiam
Jeśli wyjścia są na jackach to śmiało możesz użyć do podłączenia jacków mono- nic się nie może stać.
pozdrawiam
No i kupiłem, tyle ze nie berka, tylko Wharfedale Pro 1604, Jutro podlacze wsio, jesli dobrze pojdzie :P i powiem wam jak gra!!
...No i kupiłem, tyle ze nie berka, tylko Wharfedale Pro 1604, Jutro podlacze wsio, jesli dobrze pojdzie :P i powiem wam jak gra!! ...
ludzie troche przesadzaja z behringerem, to wcale nie jest az takie badziewie. za te pieniadze nie kupisz nic lepszego.
ludzie troche przesadzaja z behringerem, to wcale nie jest az takie badziewie. za te pieniadze nie kupisz nic lepszego.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...bierz soundcrafta compact - duzo wygodniejszy r
i duzo bardziej awaryjny , przeszukaj to forum to sie przekonasz :)
i duzo bardziej awaryjny , przeszukaj to forum to sie przekonasz :)
wiem atselon.......
choc rozwiazania ma mistrzowskie
behringera mam pare gratow i uzywam i jak narazie zlego slowa powiedziec nie moge - brzmieniowo wiadomo - nie najwyzsza klasa ale w takim przedziale cenowym to wrecz czolowka.....
emu ma mozliwosc ustawienia poziomu sygnalu - +4 dla polaczen symetrycznych i -10 dla niesymetrycznych - ty laczysz niesymetrycznie jackiem mono do karty i czincz do wzmaka....
ja nawet jak tak podlaczalem to odpalalemna +4 ale musisz wiedziec ze nie kazdy wzmak przyjmie poprawnie tak mocny sygnal
choc rozwiazania ma mistrzowskie
behringera mam pare gratow i uzywam i jak narazie zlego slowa powiedziec nie moge - brzmieniowo wiadomo - nie najwyzsza klasa ale w takim przedziale cenowym to wrecz czolowka.....
emu ma mozliwosc ustawienia poziomu sygnalu - +4 dla polaczen symetrycznych i -10 dla niesymetrycznych - ty laczysz niesymetrycznie jackiem mono do karty i czincz do wzmaka....
ja nawet jak tak podlaczalem to odpalalemna +4 ale musisz wiedziec ze nie kazdy wzmak przyjmie poprawnie tak mocny sygnal
Awaryjne behringery...Chyba więcej gadania,może to jakaś celowa plotka,może stoją za tym inne firmy którym żal dupe ściska że behringer robi całkiem dobry sprzęty za małą kase-Myślcie jak chcecie-ja tylko przytaczam swoje mysli (-:
Miałem powermixer behringer pmh 3000 Grałem na nim wesela,dancingi,sylwestra,w domu próby.No w ciągłym użytku-i nie nawalił.Służył mi rok czasu i go sprzedałem bo się wystraszyłem tego co gadają inni...
Teraz mam mixer xenyx 2222 FX i jestem pod wielkim wrażeniem- gra czyściutko, wyrażnie,no dla mnie jak za tą cene to jest rewelacja .
Pozdrawiam
Miałem powermixer behringer pmh 3000 Grałem na nim wesela,dancingi,sylwestra,w domu próby.No w ciągłym użytku-i nie nawalił.Służył mi rok czasu i go sprzedałem bo się wystraszyłem tego co gadają inni...
Teraz mam mixer xenyx 2222 FX i jestem pod wielkim wrażeniem- gra czyściutko, wyrażnie,no dla mnie jak za tą cene to jest rewelacja .
Pozdrawiam
Chciałem być muzykiem...