Adaptacja akustyczna pomieszczeń DIY

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JanC
Adaptacja akustyczna pomieszczeń DIY

Post autor: JanC » czwartek 01 lut 2007, 13:28

http://newpro.sklepyinternetowe.net/index.php?products=product&prod_id=139

Co Wy na to? Czy z tym dają jakiś program lub poradnik jak to poprzyklejać w pomieszczeniu w zależności od jego dokładnych wymiarów?

Wygląda ciekawie, ale jestem sceptycznie nastawiony do takich gotowców... Znaczy się same ustroje pewnie skuteczne, ale czy to na prawdę jest do samodzielnego opanowania?

Zbynia

Re: Adaptacja akustyczna pomieszczeń DIY

Post autor: Zbynia » czwartek 01 lut 2007, 16:53

pewne kwestie sa powtarzalne - kwestia tylko w tym dla jakich proporcji wymiarow bylo to tworzone
no ale na efekt finalny wplyw maja sciany - podejrzewam ze w tym temacie sciany sa z betonu o grubosci 15 cm bac cegly....jesli to bedzie KG to juz bedzie lipa.......

odpalilem kiedys program do mierzenia odbic i charakterystyk pomieszczenia w pokoju w ktorym mialem studjko........jako ze pomieszczenie bylo wynajete i kompletnie do d...(nie ja o tym decydowalem niestety) to to co zobaczylem wprawilo mnie w szok - wystarczylo pzesunac sie pol metra by bas wzmocniony o dobre 6 dB znikal calkowicie......i tym podobne kwiatki.....

ODPOWIEDZ