Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Jimek
Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji?

Post autor: Jimek » czwartek 18 sty 2007, 18:12

W skrócie prosze o pomoc jak w temacie. Mam na drugim dysku 3 partycje. Jedna ma jakieś błędy..chyba. Windows określa ją jako niedostępna. Nie moge jej otworzyć. Tam mam wszystkie projekty. Czy znacie jakiś program który pozwoli mi odzyskać chociaż część tego co starciłem?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tigergold

Re: Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji?

Post autor: tigergold » czwartek 18 sty 2007, 19:28

...W skrócie prosze o pomoc jak w temacie. Mam na drugim dysku 3 partycje. Jedna ma jakieś błędy..chyba. Windows określa ją jako niedostępna. Nie moge jej otworzyć. Tam mam wszystkie projekty. Czy znacie jakiś program który pozwoli mi odzyskać chociaż część tego co starciłem?...

Znam BadCopy Pro. Odzyskiwałem nim dane z częściowo zniszczonych, porysowanych płyt, PenDrive'ów, kart pamięci SD, MMC itp. a także z partycji utworzonych na miejscu starych partycji (nawet sformatowanych, ale w szybkim trybie) i radzi sobie wyśmienicie. Nie daje rady tylko z sektorami fizycznie uszkodzonymi. Polecam.
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Jimek

Post autor: Jimek » czwartek 18 sty 2007, 19:33

......W skrócie prosze o pomoc jak w temacie. Mam na drugim dysku 3 partycje. Jedna ma jakieś błędy..chyba. Windows określa ją jako niedostępna. Nie moge jej otworzyć. Tam mam wszystkie projekty. Czy znacie jakiś program który pozwoli mi odzyskać chociaż część tego co starciłem?...

Znam BadCopy Pro. Odzyskiwałem nim dane z częściowo zniszczonych, porysowanych płyt, PenDrive'ów, kart pamięci SD, MMC itp. a także z partycji utworzonych na miejscu starych partycji (nawet sformatowanych, ale w szybkim trybie) i radzi sobie wyśmienicie. Nie daje rady tylko z sektorami fizycznie uszkodzonymi. Polecam.
...
Dzieki. Szukam cały czas różnych wynalazków i licze również na wasze wsparcie.
[addsig]
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukaszg

Post autor: lukaszg » czwartek 18 sty 2007, 19:46

Sprobuj zabootować komputer z jakiegoś linuxa live cd, może będzie poprawnie widzieć partycję i skopiujesz co trzeba.

Rafals

Post autor: Rafals » czwartek 18 sty 2007, 20:09

Zajmuję się odzyskiwaniem danych. Napisz na rafal@onyxstudio.pl... Postaram się pomóc.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 18 sty 2007, 20:30

Twoim problemem jest prawdopodobnie to iż uszkodzona została tablica partycji, uszkodzony file system - powodów moze byc wiele.
Proponuje zaopatrzyc sie w program Disk Commander (podobne to Ontack Easy Recovery Pro). Program ten skanuje blok po bloku cała powierzchnie wyznaczonej partycji. Na koncu pokazuje drzewiastą strukture plików i katalogów na niej zawartych. Zanaczamy to co nas interesuje i wskazujemy docelowe miejsce przekopiowania danych. Wszystko.

Awatar użytkownika
Jimek

Post autor: Jimek » czwartek 18 sty 2007, 20:39

...Twoim problemem jest prawdopodobnie to iż uszkodzona została tablica partycji, uszkodzony file system - powodów moze byc wiele.
Proponuje zaopatrzyc sie w program Disk Commander (podobne to Ontack Easy Recovery Pro). Program ten skanuje blok po bloku cała powierzchnie wyznaczonej partycji. Na koncu pokazuje drzewiastą strukture plików i katalogów na niej zawartych. Zanaczamy to co nas interesuje i wskazujemy docelowe miejsce przekopiowania danych. Wszystko. ...
Dzieki wielkie:)
[addsig]
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » czwartek 18 sty 2007, 20:41

Program ten skanuje blok po bloku cała powierzchnie wyznaczonej partycji. Na koncu pokazuje drzewiastą strukture plików i katalogów na niej zawartych. Zanaczamy to co nas interesuje i wskazujemy docelowe miejsce przekopiowania danych. Wszystko. ...

W takim trybie między innymi pracuje też BadCopy Pro.
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 18 sty 2007, 20:52

Dokladna nazwa Winternals Disk Commander - nie pomyl z innymi disk commanderami.

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » czwartek 18 sty 2007, 21:02

...Dokladna nazwa Winternals Disk Commander - nie pomyl z innymi disk commanderami....

Nie nie nie, BadCopy Pro powiedziałem!

Hehe, żarcik taki mały Pozdrawiam DJOZD
[addsig]

ODPOWIEDZ