T bone czy Samson!?
Mam dylemat: otóż chciałbym kupić sobie mikrofon dobry do nagrywania wokalu w domowych warunkach, ale zależy mi na jakości moich nagrań i waham się pomiędzy klasycznym t.Bone'em SC400 a nowym podłączanym pod port USB Samson'em C01U. Samson jest tańszy ale nie wiem czy pojemościówka pod USB może działać jak należy... Prosze o pomoc!
Re: T bone czy Samson!?
...Mam dylemat: otóż chciałbym kupić sobie mikrofon dobry do nagrywania wokalu w domowych warunkach, ale zależy mi na jakości moich nagrań i waham się pomiędzy klasycznym t.Bone'em SC400 a nowym podłączanym pod port USB Samson'em C01U. Samson jest tańszy ale nie wiem czy pojemościówka pod USB może działać jak należy... Prosze o pomoc!...
Nie kupuj mikrofonu pod usb. Nie będziesz miał jak zrobić odsłuchu bez opóźnień i wokalista/instrumentalista zawsze będzie nierówno. Kup normalną pojemnościówkę i mały mikser, choćby U802 Behringera albo standardowo tu zalecanego Soundcrafta Compact 4.
Pozdrawiam
Nie kupuj mikrofonu pod usb. Nie będziesz miał jak zrobić odsłuchu bez opóźnień i wokalista/instrumentalista zawsze będzie nierówno. Kup normalną pojemnościówkę i mały mikser, choćby U802 Behringera albo standardowo tu zalecanego Soundcrafta Compact 4.
Pozdrawiam
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]