T bone czy Samson!?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Adiziooom
T bone czy Samson!?

Post autor: Adiziooom » niedziela 17 gru 2006, 12:06

Mam dylemat: otóż chciałbym kupić sobie mikrofon dobry do nagrywania wokalu w domowych warunkach, ale zależy mi na jakości moich nagrań i waham się pomiędzy klasycznym t.Bone'em SC400 a nowym podłączanym pod port USB Samson'em C01U. Samson jest tańszy ale nie wiem czy pojemościówka pod USB może działać jak należy... Prosze o pomoc!

Awatar użytkownika
peak

Re: T bone czy Samson!?

Post autor: peak » niedziela 17 gru 2006, 13:03

...Mam dylemat: otóż chciałbym kupić sobie mikrofon dobry do nagrywania wokalu w domowych warunkach, ale zależy mi na jakości moich nagrań i waham się pomiędzy klasycznym t.Bone'em SC400 a nowym podłączanym pod port USB Samson'em C01U. Samson jest tańszy ale nie wiem czy pojemościówka pod USB może działać jak należy... Prosze o pomoc!...
Nie kupuj mikrofonu pod usb. Nie będziesz miał jak zrobić odsłuchu bez opóźnień i wokalista/instrumentalista zawsze będzie nierówno. Kup normalną pojemnościówkę i mały mikser, choćby U802 Behringera albo standardowo tu zalecanego Soundcrafta Compact 4.

Pozdrawiam
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

ODPOWIEDZ