Reflexion filter

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MINOR_ANC
Kontakt:
Reflexion filter

Post autor: MINOR_ANC » środa 22 lis 2006, 08:26

Witam. Chciałem zakupić Reflexion filter firmy SE Electronics. Szperając po necie znalazłem 2 zupełnie inaczej wyglądające i różniące się ceną produkty. Różnica cenowa nie jest wysoka, ale nie wiem czy czasem jeden nie jest gorszy od drugiego, a oczywiste że wolałbym dołożyć parę złotych i kupić lepszy. Może ktoś się orientuje??

OTO LINKI:

http://www.musictech.pl

http://www.musiccenter.pl

Proszę o pomoc.

Z góry bardzo dziękuję...
prawdziwy rap...dziś...??

Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Reflexion filter

Post autor: szkudlik » środa 22 lis 2006, 09:15

2 zupełnie inaczej wyglądające i różniące się ceną produkty

tutaj jeszcze jedno zdjecie

Jedno i to samo, tylko inaczej oswietlone.
Wniosek chyba jasny

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 22 lis 2006, 09:37

Minor....z tych zdjęć, które pokazałeś żadne nie obrazuje handlowej wersji RF. Te zdjątka pochodzą z materiałów reklamowych RF z czasów "prototypicznych". Aktualna i jedyna dostępna jest wersja wskazana przez Szkudlika.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

EMD

Post autor: EMD » środa 22 lis 2006, 09:38

Mam troche inne pytanie - idea sE Reflexion filter jest extra, ale dla moich potrzeb domowego nagrywajka jest za drogi.
Znając rynek to jakiś "Behringer" albo inna firma w tym stylu powinna już wyprodukować tanią (tańszą) kopię o trochę gorszych parametrach.
Czy ktoś coś wie?

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 22 lis 2006, 09:45

...Mam troche inne pytanie - idea sE Reflexion filter jest extra, ale dla moich potrzeb domowego nagrywajka jest za drogi.
Znając rynek to jakiś "Behringer" albo inna firma w tym stylu powinna już wyprodukować tanią (tańszą) kopię o trochę gorszych parametrach.
Czy ktoś coś wie?...
Zrób go sobie sam. Poszukaj w archiwum, cos było w tym temacie
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

EMD

Post autor: EMD » środa 22 lis 2006, 10:11

Zrób go sobie sam. Poszukaj w archiwum, cos było w tym temacie...

Skończyłem technikum mechaniczne i od tej pory mam awersje do wszystkiego co wymaga obróbki tego typu

Czytałem wątek i jeżeli nic taniego się nie pojawi w najbliższym czasie to zrobię to ...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 22 lis 2006, 11:59

juz SE nie jest droga firma

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » czwartek 23 lis 2006, 00:55

zrobilem sam reflection filter:) wygląd oki:)
Jeszcze nie sprawdzilem w terenie ale w najblizszych tygodniach zrobię to.

KOSZTA: 40 ZL ZA MATERIAL I 50 ZL ZA MULTIKLAMPA( NA NIM MOcUJĘ DO STATYWU - MULTICLAMP JEST OBROTOWY-WIĘC USTAWIAM POD JAKIM KĄTEM CHCĘ-PRZÓD -TYL)
CZYLI OKOLO 100 ZL ZA WSZYSTKO.

Jesli ktos nie ma materialów najważniejszych-(resztki pianki, gąbki akustycznej, folii aluminiowej,mineralnej welny,żelastwa )to koszt wzrata o polowę- okolo 200 zl...) no i trzeba mieć wiertarkę, szlifierkę kątową, pilnik do metalu, wiertla, tarczę itp.

polecam zrobic samemu ale nie powiem,że sam gdybym mial duzo kasy to kupilbym oryginal- nie trzeba się narobić i duzo mysleć-tylko idziesz do sklepu i dostajesz...choc robota i myślenie to fajna sprawa:)))))))
www.studiodapson.freehost.pl

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 23 lis 2006, 01:25

Materiały: 40zł
Uchwyt: 50zł
Zdobyte doświadczenie i satysfakcja z samodzielnego wykonania: bezcenne.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 23 lis 2006, 10:44

Mnich

polecam zrobic samemu ale nie powiem,że sam gdybym mial duzo kasy to kupilbym oryginal- nie trzeba się narobić i duzo mysleć-tylko idziesz do sklepu i dostajesz...choc robota i myślenie to fajna sprawa:)))))))
...
jesli jestes z Wawy,mozemy (o ile chcesz oczywiscie) porownac z oryginalem. Tylko podwozka mi potrzebna bo bydle ciezkie i niewygodne do wozenia.

Pzdr

ODPOWIEDZ