Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Guarana
Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 20:41

Witam
Jestem nowym użytkownikiem od nie dawna interesuje się też właśnie tematyką związaną z tym działem. Jako na szczęście jest tutaj sporo osób z dużym doświadczeniem mam takich kilka pytań.
Ostatnio zakupiłem mikrofon Shure c 607. Głównie do audycji w radiu internetowym. Jednakże wydaje mi się ze to nie jest w 100%. Chciał bym też coś dobrego do robienia jingli itp. Ale nie znając się na tym nie wiem w co najlepiej zainwestować obecnie oczywiście mikrofon ten jest podłączony do komputera nie wymaga dodatkowego zasilania. Karta dźwiękowa zintegrowana ot całe moje studio 
I teraz nasuwa mi się pytanie co należało by dokupić aby jakość dźwięku polepszyła się i była porównywalna z normalnymi radiowymi jinglami. Kupić nowy mikrofon pojemnościowy?? Jeśli tak to jaki? Za rozsądną cenę oczywiście. Kupić nowa kartę dźwiękową? Kupić jakiś inny sprzęt?
Jeśli masz chwilkę czasu to prosił bym się o odpowiedź 

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?

Post autor: Tadeo » środa 15 lis 2006, 21:08

Tematy odnosnie domowych studiów nagraniowych czy producenckich były na tym forum poruszane wiele razy. Skorzystaj z wyszukiwarki

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » środa 15 lis 2006, 21:11

jesli chodzi o mikrofon to mozesz sobie kupic taki tutaj z wyjsciem usb,jingle mozesz kupic gotowe na płycie lub sam stworzyc

jednakze czy myslałes o aspekcie prawnym.policja gosp. jest nieugieta jesli chodzi nadawanie z lewych stacjii

jak to chcesz załatwic ,masz pozwolenei na nadawanie audycji chyba zr zamiast muzyki bedzie tylko podcasting czyli lektor' r ka

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 15 lis 2006, 22:17

jednakze czy myslałes o aspekcie prawnym.policja gosp. jest nieugieta jesli chodzi nadawanie z lewych stacjii
a gdzie wyczytałeś, że chodzi o nadawanie na lewo???

Guarana

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 22:41

Spoko obecnie gram www.radiobolo.pl posiada licencje gownianego Zaiksu :D ale zreszta i tak wiekszosc muzy puszczam tej darmowej mlodych dj'ow itp :) oni az sie pala do tego zeby ich puszczac ehehe
:P

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » środa 15 lis 2006, 22:41

koledzy

to wy nie wiecie ze wpada policija do mieszkania i konfiskuje sprzęt,to jest straszne cały soft zabezpieczają na twardym dysku a pózniej problemy i komplikacje z urzędasami

Guarana

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 22:55

Hmm ciekawi mnie wlasnie za sprawa czego te nagrania
http://www.multifonika.net/bank-glosow/
sa takie czyste
mikrofon? czy programami to wszystko przerabiaja :)) bo troche napewno

Guarana

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 22:57

a i co sądzicie na temat tego majka jest tani i mozna podlaczyc go pod karte dzwiekową
http://mikrofony.djshop.pl/dj/sklep/MXL/2117,MXL-MCA-SP-1.html

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » środa 15 lis 2006, 22:59

są tansze sklepy niz ta padaka z wrocławia
a pozatym wysłałem ci wiadomosc na priva

Guarana

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 23:04

http://mikrofony.djshop.pl/dj/sklep/MXL/2118,MXL-MCA-SP-2.html o ten model mi glownie chodzi hehe ok spoko zaraz sprawdza wiadomosc :Pp ja tutaj nowy wiec wiesz hehe pierwszy dzien. Sorki za spam ale nie wiem czyy da sie edytowac posty

ODPOWIEDZ