Problem z ADA 8000
- zebromirrrr
witam.swieżo jestempo zakupie behringera ada8000.podłączam go,mikrofon do mikrofonowego.adat out z behri do in w karcie.i tyłek.nie działa,z mikrofonu w sprzecie sygnał jest.wychodziłem tez z behringera line out do analogów w karcie.i nic.moze cos przeoczyłem.moze cos w programie trzeba przełaąćzyc? mam karte 9632.nie wiem czy to ja cos zle robie czy jest sprzet zepsuty.dzieki za ewentualna pomoc.
www.studiosquat.pl
Re: Problem z ADA 8000
...witam.swieżo jestempo zakupie behringera ada8000.podłączam go,mikrofon do mikrofonowego.adat out z behri do in w karcie.i tyłek.nie działa,
## a w mikserze karty skrosowałeś odpowiednio wejście ADAT na wyjście analogowe?
z mikrofonu w sprzecie sygnał jest.wychodziłem tez z behringera line out do analogów w karcie.i nic.
## i nic nie zrobisz - żeby wyjść analogowo musisz zlinkować wejście i wyjście ADAT w ADA8000
Pozdro
Groover
## a w mikserze karty skrosowałeś odpowiednio wejście ADAT na wyjście analogowe?
z mikrofonu w sprzecie sygnał jest.wychodziłem tez z behringera line out do analogów w karcie.i nic.
## i nic nie zrobisz - żeby wyjść analogowo musisz zlinkować wejście i wyjście ADAT w ADA8000
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
wychodziłem tez z behringera line out do analogów w karcie.i nic.moze cos przeoczyłem.
Ada8000 to dwa całkowicie niezależne bloki:
1) interfejs odbiorczy adat z przetwornikiem c/a, oraz
2)przedwzmacniacze z przetwornikami a/c zakończone interfejsem nadawczym adat.
To pierwsze nie ma połączenia z tym drugim poza synchronizacją, zatem nie ma szans, żeby na wyjściach analogowych pojawił się sygnał z wejść mikrofonowych, o ile sam go tam cyfrowo nie odeślesz.
Ada8000 to dwa całkowicie niezależne bloki:
1) interfejs odbiorczy adat z przetwornikiem c/a, oraz
2)przedwzmacniacze z przetwornikami a/c zakończone interfejsem nadawczym adat.
To pierwsze nie ma połączenia z tym drugim poza synchronizacją, zatem nie ma szans, żeby na wyjściach analogowych pojawił się sygnał z wejść mikrofonowych, o ile sam go tam cyfrowo nie odeślesz.
- zebromirrrr
ok czyli z analogiem potzrebuje synchronizacji word clock? ale sam adat pownien działac po wpieciu w in adat z out adat behringera? sygnał w mikserze karty juz powinien byc chyba.czy potzrebuje jeszcze cos zrobic? wczesniewj nie korzystałem z adatów takze lekko jestem zamotany i poza tym zastanwiam sie czy wszystko jest z konwerterem ok skoro w behringerze sygnał jest a w kompie nie.dzieki z góry z awytłumaczenie i pomoc
www.studiosquat.pl
A skąd program ma wiedzieć, że chcesz słuchać/nagrywać sygnał przychodzący po adat? Może raczysz wreszcie napisać co to za program i jak masz skonfigurowane wejścia, źródła nagrywania i monitorowanie?
- zebromirrrr
...A skąd program ma wiedzieć, że chcesz słuchać/nagrywać sygnał przychodzący po adat? Może raczysz wreszcie napisać co to za program i jak masz skonfigurowane wejścia, źródła nagrywania i monitorowanie?...
ok
program to cubase sx 3.zawsze działałem w analogu i po wpieciu w analog in mam sygnał namikserze karty.w programie dopiero pozniej ustawiam.w programie mam ustawione vst connectors 1 adat output i 1 input.kurde co trzeba zrobic?bez nerwów tylko
ok
program to cubase sx 3.zawsze działałem w analogu i po wpieciu w analog in mam sygnał namikserze karty.w programie dopiero pozniej ustawiam.w programie mam ustawione vst connectors 1 adat output i 1 input.kurde co trzeba zrobic?bez nerwów tylko
www.studiosquat.pl
- zebromirrrr
...A skąd program ma wiedzieć, że chcesz słuchać/nagrywać sygnał przychodzący po adat? Może raczysz wreszcie napisać co to za program i jak masz skonfigurowane wejścia, źródła nagrywania i monitorowanie?...
zreszta próbuje cały czas róznych konfiguracji,miksera hardware nie posiadam ,jedynie mikser karty rme plus krosownica matrix tez rme.asio direct monitoring w karcie,podłączam mikrofon dynamiczny lub bas . w behringerze podpinałem po wejscia mikrofonowe i liniowe i nic.gdzies moze ten sygnał jest ale ja go nie moge znalezc.mam wrazenie ze syganł z behri wogóle nie dochodzi do kompa.ktos pomoze?
zreszta próbuje cały czas róznych konfiguracji,miksera hardware nie posiadam ,jedynie mikser karty rme plus krosownica matrix tez rme.asio direct monitoring w karcie,podłączam mikrofon dynamiczny lub bas . w behringerze podpinałem po wejscia mikrofonowe i liniowe i nic.gdzies moze ten sygnał jest ale ja go nie moge znalezc.mam wrazenie ze syganł z behri wogóle nie dochodzi do kompa.ktos pomoze?
www.studiosquat.pl
- zebromirrrr
nikt mi nie pomoze? próbowałem juz wszystkiego.i albo cos robie nie tak,w co watpie juz teraz,albo sprzet jest zepsuty.wyczerpałem juz chyb awszystkie mozliwosc
www.studiosquat.pl
Czy na pewno podłączyłeś wyjście adat z przetwornika z wejściem adat karty? A ustawiłes w sterowniku karty Input jako optical? Co wyświetla pole "Input status" w panelu karty? Jak ustawiłeś źródło synchronizacji? Czy masz aktywne w Cubase wejścia związane z interfejsem adat karty (VST Inputs)?
- zebromirrrr
...Czy na pewno podłączyłeś wyjście adat z przetwornika z wejściem adat karty? A ustawiłes w sterowniku karty Input jako optical? Co wyświetla pole "Input status" w panelu karty? Jak ustawiłeś źródło synchronizacji? Czy masz aktywne w Cubase wejścia związane z interfejsem adat karty (VST Inputs)? ...
podłączyłem z adat out w behringerze do adat in w karcie( czerwona lampka sie nie swieci.) zreszta próbowałem we wszystkie wejscia i wyjscia.wszystkie adaty i analogi mam włączone w vst input.input status w karcie ni eposiadam ale w adacie mam ustawione na optcal.jezeli chodzi o synchronizacje to w ogóle nie podpiąłem kabelka synchronizacji word clock bo teraz chodzi mi tylko o odpalenie go.wiec synchronizacja z tym ma chyba nie wiele wspólnego jak sadze.i cały czas nic.jak gram na gitarze diodka sie zapala ale na mikserze ani w głosnikach nic.moz ebyc kabelek optyczny uszkodzony? albo cos? sam juz nie wiem.moze ktos ma ten sprzet i cos mi powie o tym?
podłączyłem z adat out w behringerze do adat in w karcie( czerwona lampka sie nie swieci.) zreszta próbowałem we wszystkie wejscia i wyjscia.wszystkie adaty i analogi mam włączone w vst input.input status w karcie ni eposiadam ale w adacie mam ustawione na optcal.jezeli chodzi o synchronizacje to w ogóle nie podpiąłem kabelka synchronizacji word clock bo teraz chodzi mi tylko o odpalenie go.wiec synchronizacja z tym ma chyba nie wiele wspólnego jak sadze.i cały czas nic.jak gram na gitarze diodka sie zapala ale na mikserze ani w głosnikach nic.moz ebyc kabelek optyczny uszkodzony? albo cos? sam juz nie wiem.moze ktos ma ten sprzet i cos mi powie o tym?
www.studiosquat.pl