Emu 0404 USB 2.0 + laptop
Hej. Proszę was o opinie o tej karcie (chodzi mi tylko o nową jej wersje na USB 2.0!). Słyszałem ze ma dobre preampy, lecz fatalne sterowniki... czy ktoś pracował z nią na laptopie?
Jeszcze jedno laickie pytanie: będę mógł tą kartą zgrywać dwa ślady równocześnie, czy tak?
Jeszcze jedno laickie pytanie: będę mógł tą kartą zgrywać dwa ślady równocześnie, czy tak?
Re: Emu 0404 USB 2.0 + laptop
to nowosc i pewnie nikt jej jeszcze nie ma...
co do reszty masz opis na stronie w manualu i pewnie na kilku portalach majacych w ofercie......
dwa slady rownoczesnie zgrywa nawet najwiekszy zlom na ta chwile
co do reszty masz opis na stronie w manualu i pewnie na kilku portalach majacych w ofercie......
dwa slady rownoczesnie zgrywa nawet najwiekszy zlom na ta chwile
Koledze pewnie chodziło o 2 ślady stereo :)
Witaj Jassiu
Tak.. Chyba koledze chodziło o dwa kanały stereo.. Tak żeby np nagrać z dwóch pojemnościówek.. Albo wokal i gitarkę jednocześnie..
A preampy to moze jednak lampowe? Behringery Mic100 a moze półkę wyżej i Mic2200? Chyba że coś jeszcze lepszego? Albo co by ocieplało wokal i nie koniecznie lampa??
No a z tą kartą to ja sam jestem ciekaw. Poza tym w mniej więcej tym samym temacie zapraszam namój post.
Pozdrawiam
[addsig]

Tak.. Chyba koledze chodziło o dwa kanały stereo.. Tak żeby np nagrać z dwóch pojemnościówek.. Albo wokal i gitarkę jednocześnie..
A preampy to moze jednak lampowe? Behringery Mic100 a moze półkę wyżej i Mic2200? Chyba że coś jeszcze lepszego? Albo co by ocieplało wokal i nie koniecznie lampa??
No a z tą kartą to ja sam jestem ciekaw. Poza tym w mniej więcej tym samym temacie zapraszam namój post.
Pozdrawiam
[addsig]
"Nie krytykuj tego, czego nie rozumiesz" - G.M.
mic100?
tragedia...
a na co lampowe jak siedza w tej karcie przyzwoite preampy?
tragedia...
a na co lampowe jak siedza w tej karcie przyzwoite preampy?
kupilem karte emu 0404 usb 2 tygodnie temu
jezeli chodzi o nagrywanie i przetworniki jak do domowego studia to ok
jezeli chodzi o sam synth emu vx to porazka

zajmuje sie od 15 lat muzyka
...kupilem karte emu 0404 usb 2 tygodnie temu
...
a pracujesz z nią na laptopie? jesli tak to na jakim?
pozdrawiam

a pracujesz z nią na laptopie? jesli tak to na jakim?
pozdrawiam
To ty konrad ?
No mic100 to kiepska opcja z tego co słyszałem. Ale mówię o czymś co miało by jakiś większy wpływ na ocieplenie wokalu.. Nie wiem jak ten mic2200.. No i.. czy te wbudowane preampy wystarczą?
[addsig]
[addsig]
"Nie krytykuj tego, czego nie rozumiesz" - G.M.
a na co ci ocieplanie wokalu?myslisz ze lampka bez porzadnej saturacji cokolwiek zdzialasz?to sa tak znikome roznice ze praktycznie ledwo slyszalne....juz lepiej zainwestowac w porzadny mikrofon,pomieszczenie i dobrego wokaliste