RME Multiface - problem z direct monitoring w Cubase 3
Witam. Zrobiłem upgrade cubase se na se3. I tu pojawia sie problem, bo pomimo ustawień takich jak w poprzedniej wersji (włączone direct monitoring oraz wybrane asio hammerfall DSP jako master ASIO driver) nie moge monitorować sygnalów wejściowych. Zainstalowalem najnowsze sterowniki do karty i nadal nic. Jedyną informacją o sygnale wejsciowym jest maly pasek na panelu transportu. Bede wdzieczny za każdą pomoc. Pozdro
Re: RME Multiface - problem z direct monitoring w Cubase 3
Dodam jeszcze, że pojawia sie masa drop-outów podczas nagrywania, czego nie bylo w poprzedniej wersji.

...Dodam jeszcze, że pojawia sie masa drop-outów podczas nagrywania, czego nie bylo w poprzedniej wersji.
...
Kolejne posty, które skłaniają mnie w kierunku Sonara...
Niestety nie potrafię Ci pomóc. Spróbuj poszukać coś na forum steinberga, może tam już ktoś pisał o podobnym problemie...
Pozdrawiam - Leff

Kolejne posty, które skłaniają mnie w kierunku Sonara...
Niestety nie potrafię Ci pomóc. Spróbuj poszukać coś na forum steinberga, może tam już ktoś pisał o podobnym problemie...
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
sprobuj wylaczyc monitoring.......ja go (w sonarze) wykorzystuje tylko gdy wrzucam jakis efekt na zywo(no ale tam dziala ok)
Doszedłem do winosku, że problemem jest zła konfiguracja asio. Jaka powinna być poprawna konfiguracja? Szału już dostaję kiedy trzeszczą mi już nawet proste projekty w ACID kiedy ustawiam asio hammerfall dsp.
jaka latencja i co jest zegarem?
...jaka latencja i co jest zegarem?...
nawet przy latencji 23 ms pojawiają się trzaski w projektach gdzie vst nie ma zbyt wiele. Clock mode na autosync (jeśli o to chodzi)
nawet przy latencji 23 ms pojawiają się trzaski w projektach gdzie vst nie ma zbyt wiele. Clock mode na autosync (jeśli o to chodzi)
......jaka latencja i co jest zegarem?...
nawet przy latencji 23 ms pojawiają się trzaski w projektach gdzie vst nie ma zbyt wiele. Clock mode na autosync (jeśli o to chodzi) ...
Sprobuj odinstalowac i ponownie zainstalowac Cubase.
Dodam, ze mi sie podobny problem zdarzyl w ktorejs wersji Nuendo 3.1xx po nagle zainstalowaniu jakiejs krytycznej poprawki do WinXP. Co ciekawe, po przywroceniu systemu do stanu sprzed instalacji poprawki M$, oraz ponownej instalacji tej poprawki, Nuendo zaczelo dzialac dobrze.
nawet przy latencji 23 ms pojawiają się trzaski w projektach gdzie vst nie ma zbyt wiele. Clock mode na autosync (jeśli o to chodzi) ...
Dodam, ze mi sie podobny problem zdarzyl w ktorejs wersji Nuendo 3.1xx po nagle zainstalowaniu jakiejs krytycznej poprawki do WinXP. Co ciekawe, po przywroceniu systemu do stanu sprzed instalacji poprawki M$, oraz ponownej instalacji tej poprawki, Nuendo zaczelo dzialac dobrze.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
.........jaka latencja i co jest zegarem?...
Dodam, ze mi sie podobny problem zdarzyl w ktorejs wersji Nuendo 3.1xx po nagle zainstalowaniu jakiejs krytycznej poprawki do WinXP. Co ciekawe, po przywroceniu systemu do stanu sprzed instalacji poprawki M$, oraz ponownej instalacji tej poprawki, Nuendo zaczelo dzialac dobrze....
w tej chwili wydaje mi sie ze to juz nie jest wina cubase skoro w acidzie na ustawieniach asio tez jest kiepsko. Apropos tematu "RME 9632 - problem z Windows? " to też mam dopisek "emulowany"
Dodam, ze mi sie podobny problem zdarzyl w ktorejs wersji Nuendo 3.1xx po nagle zainstalowaniu jakiejs krytycznej poprawki do WinXP. Co ciekawe, po przywroceniu systemu do stanu sprzed instalacji poprawki M$, oraz ponownej instalacji tej poprawki, Nuendo zaczelo dzialac dobrze....
w tej chwili wydaje mi sie ze to juz nie jest wina cubase skoro w acidzie na ustawieniach asio tez jest kiepsko. Apropos tematu "RME 9632 - problem z Windows? " to też mam dopisek "emulowany"
znajomy miał tez przygody z trzaskami które skonczyły się jak oddał do sklepu swój procek 64 bit, czy jakos tak...