Witam :) Jestem tutaj po raz pierwszy... :)
Zastanawiam się jaki kupić mikrofon do nagrywania wykładów (do mini dyska) ewentualnie czasami nagrywania muzyki (jednak pożadny
mikrofon do nagrywania muzyki kupie sobie jak nazbieram więcej funduszy...) poki co potrzebuje do wykladów (ewentualnie muzyki z
tym ze jestem swiadom ze bedzie to kiepska jakość).
Jeden z znajomych poradził mi taki mikforon
MIKROFON SONY ECM-DS70P DO MD/DAT
co o nim myślicie? kosztuje około 100 zł
Rafał K.
Mikrofon do MD
Re: Mikrofon do MD
...Witam :) Jestem tutaj po raz pierwszy... :)
Zastanawiam się jaki kupić mikrofon do nagrywania wykładów (do mini dyska) ewentualnie czasami nagrywania muzyki (jednak pożadny
mikrofon do nagrywania muzyki kupie sobie jak nazbieram więcej funduszy...) poki co potrzebuje do wykladów (ewentualnie muzyki z
Rafał K....
Do wykładów powinien wystarczyć, tylko siedź z przodu sali ;)
Do muzyki (nagrania prób) ja używam ECM-MS907 (kilka lat temu 600zl) i sprawdza się. Jest klarowny, nie szumi, jak na elektretowy efekty są zadowalające. Tyle że nie jest to absolutnie narzędzie sudyjne, tylko raczej akcesorium muzyka.
Rafał K....
Do wykładów powinien wystarczyć, tylko siedź z przodu sali ;)
Do muzyki (nagrania prób) ja używam ECM-MS907 (kilka lat temu 600zl) i sprawdza się. Jest klarowny, nie szumi, jak na elektretowy efekty są zadowalające. Tyle że nie jest to absolutnie narzędzie sudyjne, tylko raczej akcesorium muzyka.
a czy jest jakiś mikrofon który równie dobrze zbierał by mi wykłady np. z 5, 6 a moze i 7 metrów ? bo nie lubie siedzieć z przodu ;) hm ?
...a czy jest jakiś mikrofon który równie dobrze zbierał by mi wykłady np. z 5, 6 a moze i 7 metrów ? bo nie lubie siedzieć z przodu ;) hm ?
Dorzuć zero to się znajdzie. Za stówę możesz liczyć tylko na łagodny wymiar kary. Mama nie uczyła, że za "darmo" możesz liczyć tylko na farta?
[addsig]
Dorzuć zero to się znajdzie. Za stówę możesz liczyć tylko na łagodny wymiar kary. Mama nie uczyła, że za "darmo" możesz liczyć tylko na farta?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
no tak tak :) masz racje , tak tylko zapytam czy jest jakies alternatywne rozwiązanie w podobnej cenie, bo slyszalem o tym mikrofon ze troche szumi i nie jest za dobry ;/ i nei wiem czy go kupić :/
:/
hmm..........
:/
hmm..........
Rafał K....
Ja do nagrywania "bootlegów" mam ECM-717, oprócz wygodnego klipsa ma jeszcze jedną zaletę a mianowicie jest czarny i go nie widać czego nie można powiedzieć o jego następcy.
(Taka moda, spróbuj znaleźć dziś telewizor inny niż srebrny, hehe)
A może kup "mikroport" (piszę w cudzysłowiu, żeby nie obrażać mikroportów), na allegro ceny zaczynają się od 75 zł. Wepnij toto w wykładowce, drugi koniec w MD i możesz grać w okręty....
Rafał K....
Ja do nagrywania "bootlegów" mam ECM-717, oprócz wygodnego klipsa ma jeszcze jedną zaletę a mianowicie jest czarny i go nie widać czego nie można powiedzieć o jego następcy.
(Taka moda, spróbuj znaleźć dziś telewizor inny niż srebrny, hehe)
A może kup "mikroport" (piszę w cudzysłowiu, żeby nie obrażać mikroportów), na allegro ceny zaczynają się od 75 zł. Wepnij toto w wykładowce, drugi koniec w MD i możesz grać w okręty....
no oki tylko tego mikrofonu ECM-717 nie można już nigdzie kupić
CO byście polecili innego na klipsie do nagrywania wykładów??
Rafał
CO byście polecili innego na klipsie do nagrywania wykładów??
Rafał