Novation SpeedIO - problem!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Marioklaw
Novation SpeedIO - problem!

Post autor: Marioklaw » piątek 22 wrz 2006, 23:06

Mam problem z tym interfejsem:
Zadowlony z kupna podłączam, instaluje wszystko ok, a tu z głośników sound jak ze starego telewizora....o co chodzi?

sprzet zainstalowany na nowych sterownikach i czystym systemie, vst działają w latencji 4ms ale ten sound...

proszę o pomoc

pozdrawiam
[addsig]

Adasko

Re: Novation SpeedIO - problem!

Post autor: Adasko » sobota 23 wrz 2006, 12:06

Może więcej konkretów...?

Używam Speedio i poza małymi zgrzytami przy zatrzymywaniu odtwarzania chodzi ładnie.

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » sobota 23 wrz 2006, 14:34

...Może więcej konkretów...?

Używam Speedio i poza małymi zgrzytami przy zatrzymywaniu odtwarzania chodzi ładnie.
...
Odtawrzając muzyke z winampa czy też grając wtyczkami vst odczuwam spore obciącie pasma górnego zostaje środek z dołem (jakość na poziomie dużo dużo poniżej 44.1/16). Próbowałem już wszystkiego łącznie z nowymi sterami, formatem systemu, instalacją na komputerze stacjonarnym, 2 laptopach (o prądzie 500mA na wyjściu Usb), czy może być coś z elektroniką nie tak?

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » sobota 23 wrz 2006, 14:36

dodam jeszcze tylko, że podpinając stage piano w stereo (w preampy) na wyjściu miałem brzmienie ok bez obcięcia pasma...

Adasko

Post autor: Adasko » sobota 23 wrz 2006, 19:40

Spróbuję u siebie 'popsuć brzmienie' grzebiąc w ustawieniach i dam znać pojutrze!
Elektroniki chyba też nie da się wykluczyć...

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » poniedziałek 25 wrz 2006, 11:43

OK bedę wdzięczny:)

Adasko

Post autor: Adasko » środa 27 wrz 2006, 01:08

...OK bedę wdzięczny:)...
Nic nie znalazłem w ustawieniach, latencja 44 albo 48 kHz itd. Nie da się zepsuć...
A masz w kompie jakąś inna kartę? Może coś nagrać przez Speedio i odsłuchać. Albo na innym sprzęcie. Polecam też support na stronie Novation. Troche ślamazarnie ale odpisują!

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » środa 27 wrz 2006, 13:30

bardzo prawdopodobne, ze spsute sa uklady.. ustawien konfiguracyjnych jest wlasciwie tak malo, ze mozna wykluczyc problemy z nimi.. podobnie z driverami..
rzeczywiscie, sprobuj kontaktu z supportem od novation - prawdopodobnie odpisze mick z focusrite..

ale masz mozliwosc sprawdzic na Twoim komputerze inna sztuke speedio? (np. sklep jest niedaleko) to upewnisz sie czy to wina tego egzemplarza czy Twojego kompa..
the Sun Personality

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » środa 27 wrz 2006, 13:31

ale jesli masz* ;)
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » środa 27 wrz 2006, 15:28

...bardzo prawdopodobne, ze spsute sa uklady.. ustawien konfiguracyjnych jest wlasciwie tak malo, ze mozna wykluczyc problemy z nimi.. podobnie z driverami..
rzeczywiscie, sprobuj kontaktu z supportem od novation - prawdopodobnie odpisze mick z focusrite..

ale masz mozliwosc sprawdzic na Twoim komputerze inna sztuke speedio? (np. sklep jest niedaleko) to upewnisz sie czy to wina tego egzemplarza czy Twojego kompa.....

Próbowałem interfejs na 3 komputerach (pc i laptop) no i jest to samo, a własciwie było bo odesłałem sprzet do gościa od którego kupiłem (jest gwarancja także on to odda do serwisu), a ja teraz nie wiem, czy szukać nastepnego speedio (podobała mi sie tam latencja do grania live VSTi), czy może coś innego (nie wiem czy do 450 coś znajde o takich parametrach)..a czas ucieka..

ODPOWIEDZ