czy ktos mial do czynienia badz tez nawet uzywa na codzien tego kontrolera? Tascam z jakiegos powodu zaprzestal produkcji tegoz niedawno i teraz wszedzie za polowe albo i nawet mniej ceny detalicznej sprzedawany jest - a wyglada to niezle, 24 zmotoryzowane tlumiki, emulacja HUI i mackie control universal, ergonomiczne chyba w miare z tego co widac na zdjeciach
patrze na to pod katem sonara i pro toolsow, juz mialem kupic mackiego wlasnie (na ktorym pracowalem ponad rok w tandemie z logikiem, ale sprawdzilem rowniez z PC i dziala wysmienicie) ale tu 3x wiecej tlumikow za polowe ceny hm..
Tascam US-2400
fan dobrego brzmienia ;)
Re: Tascam US-2400
...czy ktos mial do czynienia badz tez nawet uzywa na codzien tego kontrolera? Tascam z jakiegos powodu zaprzestal produkcji tegoz niedawno i teraz wszedzie za polowe albo i nawet mniej ceny detalicznej sprzedawany jest - a wyglada to niezle, 24 zmotoryzowane tlumiki, emulacja HUI i mackie control universal, ergonomiczne chyba w miare z tego co widac na zdjeciach
patrze na to pod katem sonara i pro toolsow, juz mialem kupic mackiego wlasnie (na ktorym pracowalem ponad rok w tandemie z logikiem, ale sprawdzilem rowniez z PC i dziala wysmienicie) ale tu 3x wiecej tlumikow za polowe ceny hm.....
Niedawno pojawil sie w jednym ze studiow z ktorymi wspolpracuje... Na razie jestesmy na etapie rozpracowywania jego wspolpracy z Nuendo - ale wyglada to na bardzo dobry produkt! Apropo - wymaga aktualizacji oprogramowania aby wspolpracowal z produktami Sztajnberga.
[addsig]
patrze na to pod katem sonara i pro toolsow, juz mialem kupic mackiego wlasnie (na ktorym pracowalem ponad rok w tandemie z logikiem, ale sprawdzilem rowniez z PC i dziala wysmienicie) ale tu 3x wiecej tlumikow za polowe ceny hm.....
Niedawno pojawil sie w jednym ze studiow z ktorymi wspolpracuje... Na razie jestesmy na etapie rozpracowywania jego wspolpracy z Nuendo - ale wyglada to na bardzo dobry produkt! Apropo - wymaga aktualizacji oprogramowania aby wspolpracowal z produktami Sztajnberga.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Apropo - wymaga aktualizacji oprogramowania aby wspolpracowal z produktami Sztajnberga.
...
i nie tylko ten model. Mniejsi bracia również. Po aktualizacji nie dają 100% wykorzystania możliwości kontrolera. Zawsze tam czegoś brakuje. Najlepiej Tascamowym kontrolerom z Sonarem - tu można wykorzystać natywne sterowniki.
...
i nie tylko ten model. Mniejsi bracia również. Po aktualizacji nie dają 100% wykorzystania możliwości kontrolera. Zawsze tam czegoś brakuje. Najlepiej Tascamowym kontrolerom z Sonarem - tu można wykorzystać natywne sterowniki.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
czyli jednym slowem warto ? nie ma tandentych plastikow i odpadajacych pokretel?
podejrzewam ze nie, na ile znam urzadzenia tascama, ale wyjatki sie zdarzaja :)
podejrzewam ze nie, na ile znam urzadzenia tascama, ale wyjatki sie zdarzaja :)
fan dobrego brzmienia ;)
...czyli jednym slowem warto
=========
Jeśli kupowałem interfejsy lub kontrolery (lub jedno i drugie "in one") to zawsze to był TASCAM. Jeśli się z czymś gryzły to ze Steinbergiem.
Może to żadna rekomendacja - bo userów Tascama w Rzeczypospolitej niewielu, ale takie mam właśnie doświadczenia
pozdro
=========
Jeśli kupowałem interfejsy lub kontrolery (lub jedno i drugie "in one") to zawsze to był TASCAM. Jeśli się z czymś gryzły to ze Steinbergiem.
Może to żadna rekomendacja - bo userów Tascama w Rzeczypospolitej niewielu, ale takie mam właśnie doświadczenia
pozdro
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...czyli jednym slowem warto ? nie ma tandentych plastikow i odpadajacych pokretel?
Jakosc wykonania jest bez zarzutu... Ja bylem teraz na urlopie wiec nie wiem jak postepy z rozgryzaniem sterownika - jak sie dowiem to cos napisze - wady i zalety...
[addsig]
Jakosc wykonania jest bez zarzutu... Ja bylem teraz na urlopie wiec nie wiem jak postepy z rozgryzaniem sterownika - jak sie dowiem to cos napisze - wady i zalety...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)