CME UF400e czy karta dźwiękowa?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
davidu
CME UF400e czy karta dźwiękowa?

Post autor: davidu » piątek 18 sie 2006, 01:19

mam mały dylemacik, a ekspertem nie jestem jeszcze...
planuje kupić midi kontroler cme uf5 zastanawiam sie czy wziąść wersje wyposarzoną w interfejs audio cme uf400e czy tez kupić osobno karte dźwiękowa ESI Juli@. pracuje na laptopie i groveboxie rolanda i nie wiem co bedzie lepszym rozwiązaniem. z góry dziękuje za pomoc.

mjuzik

Re: CME UF400e czy karta dźwiękowa?

Post autor: mjuzik » poniedziałek 30 cze 2008, 02:32

...mam mały dylemacik, a ekspertem nie jestem jeszcze...
planuje kupić midi kontroler cme uf5 zastanawiam sie czy wziąść wersje wyposarzoną w interfejs audio cme uf400e czy tez kupić osobno karte dźwiękowa ESI Juli@. pracuje na laptopie i groveboxie rolanda i nie wiem co bedzie lepszym rozwiązaniem. z góry dziękuje za pomoc. ...
Ja również chętnie dowiem sie jak sprawuję się interfejs CME UF400e jeśli ktoś ją posiada lub testował niech napisze czy warto zainwestować, bo to dość praktyczne rozwiązanie z klawiaturą CME.
Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: CME UF400e czy karta dźwiękowa?

Post autor: Soundscape » poniedziałek 30 cze 2008, 10:39

Julii do laptopa nie podepniesz, bo to karta PCI. (A chybaże masz też stacjonarny.) A jak już planujesz UF5, to zainteresuj się może UF50. Znacznie lepszy model. O karcie nic niestety nie powiem, bo nie miałem styczności...Znam tylko kłopoty znajomych ze sterownikami...Ale i z tym bywa różnie, bo znam też osobę, która tych problemów nie miała.

ODPOWIEDZ