MAYA 7.1
Witam
Chciałbym poznać Waszą opinię o karcie Maya 7.1. Zainteresowałem się właśnie nią, bo nie ukrywam że zależy mi na niskiej cenie. Na swoim komputerku dogrywam wokal do gotowych podkładów muzycznych i jedynie do tego jest mi potrzebna inna karta niż sb live 5.1 której obecnie jestem "szczęśliwym" posiadaczem.
Ps. A może jest coś innego w podobnej cenie ?
Chciałbym poznać Waszą opinię o karcie Maya 7.1. Zainteresowałem się właśnie nią, bo nie ukrywam że zależy mi na niskiej cenie. Na swoim komputerku dogrywam wokal do gotowych podkładów muzycznych i jedynie do tego jest mi potrzebna inna karta niż sb live 5.1 której obecnie jestem "szczęśliwym" posiadaczem.
Ps. A może jest coś innego w podobnej cenie ?
Re: MAYA 7.1
Witam
Zależy jak profesjonalnie myślisz o nagrywaniu, nie wiem czy ta karta będzie dużo lepsza od SB Live. Według mnie różnica będzie dosyć mała i prawie niezauważalna wejście karty to przetwornik A/D 18 -bit dynamika 86 dB dosyć niska. Ja bym wolał pokusic się na coś troszke droższego nie koniecznie nowego .
Zależy jak profesjonalnie myślisz o nagrywaniu, nie wiem czy ta karta będzie dużo lepsza od SB Live. Według mnie różnica będzie dosyć mała i prawie niezauważalna wejście karty to przetwornik A/D 18 -bit dynamika 86 dB dosyć niska. Ja bym wolał pokusic się na coś troszke droższego nie koniecznie nowego .
A/D 18 -bit dynamika 86 dB dosyć niska.
...
właśnie wyczytałem w instrukcji SB taką formułkę - Przetwarzanie cyfrowe 32-bitowe z dynamiką 192 dB
Czy to jest opis tych samych parametrów j/w ??
...
właśnie wyczytałem w instrukcji SB taką formułkę - Przetwarzanie cyfrowe 32-bitowe z dynamiką 192 dB
Czy to jest opis tych samych parametrów j/w ??
- stevelukather
Czy to jest opis tych samych parametrów j/w ?...
Na pudelku SB AUDIGY jest napisane,ze to to w srodku jest 24 bitowe,ale nikt glosno nie mowi,ze tylko na wejsciu,bo zapis na dysk jest 16 bitowy!Czy te 24 bity na pudelku to gwarancja dobrego dzwieku?To jest tak samo jak ogloszenia o tanim studiu za 10-15 PLN/h...................Wewnetrznie moze i tak jest,ale co Tobie po takim przeliczaniu wewnatrz,skoro na wejsciu dzwiek jest zmielony jak ziemniak na placek.Pozdrawiam.
Na pudelku SB AUDIGY jest napisane,ze to to w srodku jest 24 bitowe,ale nikt glosno nie mowi,ze tylko na wejsciu,bo zapis na dysk jest 16 bitowy!**********************
Mała poprawka: 24 bity są na wyjściu. Przetworniki A/C są 16-bitowe, a wejście analogowe jest tak samo kiepskie jak starej SBLive.
Mała poprawka: 24 bity są na wyjściu. Przetworniki A/C są 16-bitowe, a wejście analogowe jest tak samo kiepskie jak starej SBLive.
Panowie ! Błagam, skupcie sie na moim pierwszym poście bo widzę że dyskusja się kieruje w stronę "dobić" SB Live.

no wlasnie nikt nie uzywa Maya 7.1???
OOO, właśnie!! Też chciałem kupić tą Maye 7.1, ale ponoć wyszła w produkcji... Napiszcie czemu nikt jej nie lubi, przecież cena jest niska, a karta w miare...
Ech, nie mam teraz weny :(
-
...Witam
Ps. A może jest coś innego w podobnej cenie ?...
Upoluj gdzies na rynku wtórnym Midiman Audiophile 24/96.Widziałem je juz na Allegro po500zł.To znakomita karta w swojej klasie.Do dzisiaj nagrywam na niej vocale i jest nieżle.naprawdę polecam.
Ps. A może jest coś innego w podobnej cenie ?...
Upoluj gdzies na rynku wtórnym Midiman Audiophile 24/96.Widziałem je juz na Allegro po500zł.To znakomita karta w swojej klasie.Do dzisiaj nagrywam na niej vocale i jest nieżle.naprawdę polecam.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach
...ja rowniez szukam teraz karty dzwiekowej...
Narazie na oku mam wlasnie maye 7.1
Szukalem wszelkich informacji na temat wlasnie tej karty, ale nic ciekawego nie ma... czy ktos moze sie wreszcie "szerzej" wypowiedziec na jej temat? przyjmujac, ze wykorzystywana bedzie w celach nagraniowych (gitara, wokal itp)
Narazie na oku mam wlasnie maye 7.1
Szukalem wszelkich informacji na temat wlasnie tej karty, ale nic ciekawego nie ma... czy ktos moze sie wreszcie "szerzej" wypowiedziec na jej temat? przyjmujac, ze wykorzystywana bedzie w celach nagraniowych (gitara, wokal itp)