MOTU UltraLite do studia i na scenę?
Witam.
Poszukuję jakiegoś dobre Interfejsu Audio do pracy w studio jak i na scenie. Ostatnio moją uwagę przyciągnął model MOTU – UltraLite. Jak myślicie, czy jest to dobre rozwiązanie ?
i godne wydania sumy jaką się ceni owe urządzenie.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Poszukuję jakiegoś dobre Interfejsu Audio do pracy w studio jak i na scenie. Ostatnio moją uwagę przyciągnął model MOTU – UltraLite. Jak myślicie, czy jest to dobre rozwiązanie ?
i godne wydania sumy jaką się ceni owe urządzenie.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Re: MOTU UltraLite do studia i na scenę?
ostatnio kolega zgladal w temacie. Wybeiral miedzy RME ff400, presonusami, wlasnie Motu ultralite czy Metric Halo - wybral to ostatnie, po przeczytaniu 100 forów branzowych... ale uwaga - on ma MACa na Intel!
...ostatnio kolega zgladal w temacie. Wybeiral miedzy RME ff400, presonusami, wlasnie Motu ultralite czy Metric Halo - wybral to ostatnie, po przeczytaniu 100 forów branzowych... ale uwaga - on ma MACa na Intel!...
… Metric Halo, może jest dobrym rozwiązaniem, ale niestety, jak na razie nie na moją kieszeń
szukam czegoś w okolicy 2 500 - 3 000 zł.
… Metric Halo, może jest dobrym rozwiązaniem, ale niestety, jak na razie nie na moją kieszeń

Może nie tak… Czy ktoś z Was zna jakiś linka do strony gdzie można porównać MOTU – UltraLite z jakimś innym interfejsem ?
Albo czy ktoś z Was jest w stanie wypowiedzieć się jak się ma powyższy interfejs do MOTU 828 MkII USB 2.0, czy są to znaczne różnice w pracy i jakości przetwarzanego dźwięku ?
I na koniec ostatnie pytanie, co sądzicie o interfejsach : Edirol FA-101, Edirol UA-101 ?
Albo czy ktoś z Was jest w stanie wypowiedzieć się jak się ma powyższy interfejs do MOTU 828 MkII USB 2.0, czy są to znaczne różnice w pracy i jakości przetwarzanego dźwięku ?
I na koniec ostatnie pytanie, co sądzicie o interfejsach : Edirol FA-101, Edirol UA-101 ?
Fa 101 mielismy tu w gronie
wygodny - fajny, jakosc nie rme czy metric ale spoczko, ale kazda zmiana ustawien wymaga restrartu hosta
Rme ff400 - kosztuje 3200-3500 (zreszta jak i metric halo)
jeszcze swiezutkie i cieple - od jakis pewnie 3-6 miesiecy na rynku
RME - stabilne,wysoka jakosc, duzo wejsc, 2 preampy, solidne, lekkie,
dociagnalbym do RME - metric ma tylko dwa wejscia
wygodny - fajny, jakosc nie rme czy metric ale spoczko, ale kazda zmiana ustawien wymaga restrartu hosta
Rme ff400 - kosztuje 3200-3500 (zreszta jak i metric halo)
jeszcze swiezutkie i cieple - od jakis pewnie 3-6 miesiecy na rynku
RME - stabilne,wysoka jakosc, duzo wejsc, 2 preampy, solidne, lekkie,
dociagnalbym do RME - metric ma tylko dwa wejscia
ja tez proponuje RME , warto :)
Zdecydowanie polecACIE mi RME FIREFACE 400, pozostańmy przy dwóch modelach, a mianowicie przy MOTU – UltraLite i RME FIREFACE 400. Sprawdzałem na e-muzyk.pl jaka jest różnica pomiędzy nimi, ilość kanałów itp.Wydaje mi się że MOTU mi wystaczy, ale jak jest różnica w jakości przetwarzanego dźwięku ? jak ktoś z Was miał możliwość przetestować oba modele, bo jeśli chodzi o cenę jest znaczna. I czy według Was MOTU – UltraLite jest najlepszym rozwiązaniem w swoim przedziale cenowym ?
-
...Zdecydowanie polecACIE mi RME FIREFACE 400, pozostańmy przy dwóch modelach, a mianowicie przy MOTU – UltraLite i RME FIREFACE 400. Sprawdzałem na e-muzyk.pl jaka jest różnica pomiędzy nimi, ilość kanałów itp.Wydaje mi się że MOTU mi wystaczy, ale jak jest różnica w jakości przetwarzanego dźwięku ? jak ktoś z Was miał możliwość przetestować oba modele, bo jeśli chodzi o cenę jest znaczna. I czy według Was MOTU – UltraLite jest najlepszym rozwiązaniem w swoim przedziale cenowym ?...
Ultralite kosztuje polowe tego co Fireface wiec jesli Ci wystarczy I/O to czemu nie.Osobiscie wole Presonus Firepod,chyba ze bedziesz MOTU uzywal na Macu,na PC zdecydowanie stabilniejszy jest Presonus.Kilka osob (posiadaczy MOTU)odradzalo mi zakup tego pudelka do pracy na PC.Kumpel ktory pracuje w Sam Ash Music rowniez odradzal a on sprzedaje naprawde duzo tego towaru i wisi mu jakiej firmy.Ostateczna decyzja nalezy do Ciebie.
Moja rada:zainteresuje sie Presonus Firepod bo Firebox ma pewnie za malo wejsc jak dla Ciebie skoro rozwazasz zakup Ultralite czy FF.
W Stanach Presonus sprzedal straszna ilosc tych kart w ostatnim czasie poniewaz sa po prostu dobrze zrobione i za te pieniadze po prostu nic lepszego nie kupisz.Sam uzywam Fireboxa od 6-ciu miesiecy i zadnych jaj z nim nie mialem,natomiast z 828mII tyle ze sie w koncu go pozbylem.
Pozdrawiam.
Ultralite kosztuje polowe tego co Fireface wiec jesli Ci wystarczy I/O to czemu nie.Osobiscie wole Presonus Firepod,chyba ze bedziesz MOTU uzywal na Macu,na PC zdecydowanie stabilniejszy jest Presonus.Kilka osob (posiadaczy MOTU)odradzalo mi zakup tego pudelka do pracy na PC.Kumpel ktory pracuje w Sam Ash Music rowniez odradzal a on sprzedaje naprawde duzo tego towaru i wisi mu jakiej firmy.Ostateczna decyzja nalezy do Ciebie.
Moja rada:zainteresuje sie Presonus Firepod bo Firebox ma pewnie za malo wejsc jak dla Ciebie skoro rozwazasz zakup Ultralite czy FF.
W Stanach Presonus sprzedal straszna ilosc tych kart w ostatnim czasie poniewaz sa po prostu dobrze zrobione i za te pieniadze po prostu nic lepszego nie kupisz.Sam uzywam Fireboxa od 6-ciu miesiecy i zadnych jaj z nim nie mialem,natomiast z 828mII tyle ze sie w koncu go pozbylem.
Pozdrawiam.
podpisuje sie pod ostatnim postem rekami oraz nogami.
RME wpisalem bo stabilne na PC, a co do przetwarzania - roznice pewnie nie sa bardzo dostrzegalne, a roznice w cenie rzeczywiscie spore.
o Presonusie sam myslalem jakis czas temu, ale jakos okazji to testu nie bylo - nikt z moich znajomych tego nie posiada - wiec wypowiadac sie wole nie - ale opinie w USA ma zdecydowanie dobre - rowniez o preampach wbudowanych.
RME wpisalem bo stabilne na PC, a co do przetwarzania - roznice pewnie nie sa bardzo dostrzegalne, a roznice w cenie rzeczywiscie spore.
o Presonusie sam myslalem jakis czas temu, ale jakos okazji to testu nie bylo - nikt z moich znajomych tego nie posiada - wiec wypowiadac sie wole nie - ale opinie w USA ma zdecydowanie dobre - rowniez o preampach wbudowanych.
W Stanach Presonus sprzedal straszna ilosc tych kart w ostatnim czasie poniewaz sa po prostu dobrze zrobione i za te pieniadze po prostu nic lepszego nie kupisz.
Czy sterowniki teraz umozliwiaja uzycie wejscia cyfrowego i wewnetrzengo zegara? Bo kiedys na pewno tak nie bylo... i co z rozdzielaniem wyjscia analogowego i cyfrowego? To dosc istotna sprawa w przypadku podlaczania jakis roznych cyfrowych efektow.
Czy sterowniki teraz umozliwiaja uzycie wejscia cyfrowego i wewnetrzengo zegara? Bo kiedys na pewno tak nie bylo... i co z rozdzielaniem wyjscia analogowego i cyfrowego? To dosc istotna sprawa w przypadku podlaczania jakis roznych cyfrowych efektow.