Jest możliwe funkcjonowanie 2x ESI Juli@ na tym samym komputerze?
Czt będzie to działć z programami do rejestracji audio?
2x ESI Juli@
Re: 2x ESI Juli@
...Jest możliwe funkcjonowanie 2x ESI Juli@ na tym samym komputerze?
Czt będzie to działć z programami do rejestracji audio?...
Witam,
Według mojej opinii dwie karty na pokładzie mogą działać, tylko niestety programy oparte o sterownik ASIO mogą widzieć jedną wybraną przez Ciebie opcję, czyli albo z windowsa, albo ASIO julia driver 1, albo ASIO Julia driver 2.
A wogóle po co tak kombinować, jeśli chcesz mieć możliwość nagrywania wielu ścieżek na raz musisz poszukać innego rozwiazania. Np moduł ADAT + jakaś karta z interface ADAT. Podobno karty ADAT firmy Marc Marian mogą koegzystować po 4 w jednym PC, to daje Ci 32 slady, może tędy droga. A może kupić jakiś mikser z Fire wire... możliwości jest wiele, zależy ile masz na to kasy...
JoU
Czt będzie to działć z programami do rejestracji audio?...
Witam,
Według mojej opinii dwie karty na pokładzie mogą działać, tylko niestety programy oparte o sterownik ASIO mogą widzieć jedną wybraną przez Ciebie opcję, czyli albo z windowsa, albo ASIO julia driver 1, albo ASIO Julia driver 2.
A wogóle po co tak kombinować, jeśli chcesz mieć możliwość nagrywania wielu ścieżek na raz musisz poszukać innego rozwiazania. Np moduł ADAT + jakaś karta z interface ADAT. Podobno karty ADAT firmy Marc Marian mogą koegzystować po 4 w jednym PC, to daje Ci 32 slady, może tędy droga. A może kupić jakiś mikser z Fire wire... możliwości jest wiele, zależy ile masz na to kasy...
JoU
hmm jezeli chodzi o konewerter AD/DA to najtanszy kosztuje 1300pln (behringer) + emu 1212 650pln = 2000pln, mixery firewire cenowo tez troche powalaja, wiec chyba lepiej jest kupic karte z wieksza iloscia wejsc np M-Audio Delta 1010 LT ktora kosztuje 850 pln a Juli@ odsprzedac w ten sposob zminimalizuje sie koszty :) to taka moja sugestia bo i tak sie nie znam :)
ok, dzięki, odpisali z esi że nie ma szans na takie kombinacje, jak coś to tylko wymiana, ale na razie jeszcze na julii się pobawie,
pozdr/
pozdr/
...hmm jezeli chodzi o konewerter AD/DA to najtanszy kosztuje 1300pln (behringer)...
Eeeee.już za 1000 z okładem są.
Eeeee.już za 1000 z okładem są.
mozliwe, ja znalazlem najtanszy 8 kanalowy za 1300 :( ale nawet jezeli 1000 to i tak chyba bardziej sie oplaca nowa karta za 850 niz emu za 650+1000, poza tym jezeli idzie o ta karte to: Sterowniki: Windows 95/98/Me/NT4/2000/XP, ASIO/ASIO 2.0 ,multi card, GSIF, EASI, Mac
Czy multi card nie oznacza ze mozna stosowac kilka kart jednoczesnie ? Nie wiem, pytam na powaznie?
Czy multi card nie oznacza ze mozna stosowac kilka kart jednoczesnie ? Nie wiem, pytam na powaznie?