Problem z MAYA44 MKII

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
AndrzejR
Problem z MAYA44 MKII

Post autor: AndrzejR » piątek 26 maja 2006, 22:11

Witam

Jestem posiadzaczem karty Maya44 MkII. Karta funkcjonowała bez zarzutu przez długi okres. Problem się pojawił gdy skorzystałem z wyjścia słuchawkowego .Podczas korzystania z Fl Studio pojawiają się trzaski i pyknięcia. Gdy zmieniam poziom głośności w konsoli od karty pojawia się "chrobotanie" . Sprawa jest na tyle denerwująca, że nawet podczas klikania w link w przeglądarce pojawia się pyknięcie

NIe pomogło przeinstalowanie systemu , zmiana wersji sterowników i gniazd PCI. Zmiana latencji, trybów ASIO I WDM nie usunęła problemu.

System to Windows XP. Obawiałem się zakupu tej karty ponieważ mam płytę Asusa A7V600-X(Chipset Via KT8237) i mogły pojawić się problemy. Nic takiego nie zaistniało, dopiero teraz mam kłopot.

Co w takiej sytuacji może rozwiązać problem??

Dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
undergroundpulse

Re: Problem z MAYA44 MKII

Post autor: undergroundpulse » sobota 27 maja 2006, 10:25

...Witam

Jestem posiadzaczem karty Maya44 MkII. Karta funkcjonowała bez zarzutu przez długi okres. Problem się pojawił gdy skorzystałem z wyjścia słuchawkowego .Podczas korzystania z Fl Studio pojawiają się trzaski i pyknięcia. Gdy zmieniam poziom głośności w konsoli od karty pojawia się "chrobotanie" . Sprawa jest na tyle denerwująca, że nawet podczas klikania w link w przeglądarce pojawia się pyknięcie

NIe pomogło przeinstalowanie systemu , zmiana wersji sterowników i gniazd PCI. Zmiana latencji, trybów ASIO I WDM nie usunęła problemu.

System to Windows XP. Obawiałem się zakupu tej karty ponieważ mam płytę Asusa A7V600-X(Chipset Via KT8237) i mogły pojawić się problemy. Nic takiego nie zaistniało, dopiero teraz mam kłopot.

Dziękuje za pomoc....

Mam - MIałem ten sam probelm z tą samą kartą, mam płyte główną Giga_Byte'a więc to nie wina płyty zmiana miejsca pci też nic nie daje

U mnie problem wyglądał tak że jak przesuwałęm myszką po ekranie to słychać hrabotanie w karcie nie koniecznie w fl czy w czymś innym

Wystarczy ustawić na średni poziom i przwijać strone internetową aby usłuszeć denerwujący bzzyk bzzzyk

Niestyety nie widaje mi sie żeby ktoś nam pomógł :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » sobota 27 maja 2006, 12:14

......Witam

zmiana myszki na PS2

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

AndrzejR

Post autor: AndrzejR » sobota 27 maja 2006, 13:17

Mam myszkę na PS2 .

Nie rozumiem dlaczego wcześniej nie było tego problemu. Jeśli nic nie pomoże to oddam na gwarancję.

Dziękuje za wpisy i pozdrawiam

ODPOWIEDZ