Witam,
Chciał bym zapytać czego powodem mogą być następujące zachowania virusa i jak tego uniknąć:
- załóżmy, że mamy krótki loop na battery i do tego arpegie na virusie, bez efektów...po drugim przebiegu gubi się w połowie loopa arpegia a po wyłączeniu loopa pozostaje zawieszony dzwięk arpeggii. Arpegia jest z gotowych z virusa natomiast dzwięk jest wykrecony przeze mnie.
- Inna sprawa ,że np po przełączeniu się na inną aplikacje bez wyłączenia loopa i powrocie na cubase też gubi się synchronizacja.
Czy ja am coś nie tak ustawione ? Posiadam karte Audiotrak Maya 44. virus jest podłączony wyłącznie przez USB (nie posiadam mixera zewnętrznego), mojego virusa zaktualizowałem od razu do wersji 1.0.9 a następnie zrobiłem update 1.09.1 fix update.
Proszę o pomoc.
Cubase SX3 + Access Virus TI
- breakbeat_famillia
Muzyka to bardzo osobista sprawa...każdemu gra w duszy innaczej.
Re: Cubase SX3 + Access Virus TI
Witaj,
ten temat walkuje caly swiat [uzytkownikow Virusa TI]. Upgrade do OS 1.09, problemu nie rozwiazuje. Zostaje poczekac na wersje OS 1.1, ktora ma zapewnic rozwiazanie tego [powaznego] mankamentu.
Gdyby nie bajeczne brzmienie Virusa sadze, ze szkopy z Access mogliby skonczyc jak kiedys Waldorf.
Pozdrawiam
ten temat walkuje caly swiat [uzytkownikow Virusa TI]. Upgrade do OS 1.09, problemu nie rozwiazuje. Zostaje poczekac na wersje OS 1.1, ktora ma zapewnic rozwiazanie tego [powaznego] mankamentu.
Gdyby nie bajeczne brzmienie Virusa sadze, ze szkopy z Access mogliby skonczyc jak kiedys Waldorf.
Pozdrawiam