E-MU 1616
Czy ktoś już może coś powiedzieć o tej karcie jeśli chodzi o własne doświadczenia? Jak się zachowuje w pracy z laptopem a jak w pracy z kompem stacjonarnym. Bardzo mnie kusi ta karta ale nie chcę popełnić gafy... A może ktoś ze speców tego forum na podstawie danych tej karty potrafi mi pokazać jakieś poważne braki tej karty których ja nie dostrzegam?
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Zorro
Zorro
Re: E-MU 1616
...Za wszelkie sugestie będę wdzięczny...
O.K. Sugestia pierwsza
: E-mu 1616M - interfejs audio PCMCIA.
[addsig]
O.K. Sugestia pierwsza

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
no i pięknie:)
a poza przetwornikami 1616 różni się jeszcze czymś od 1616M?
a poza przetwornikami 1616 różni się jeszcze czymś od 1616M?
...no i pięknie:)
a poza przetwornikami 1616 różni się jeszcze czymś od 1616M?...
Owszem, głównie ceną
, różnice znajdziesz tam:
- E-MU 1616M
- E-MU 1616.
Wspomnę tylko, iż karta swobodnie wchodzi do slotu PCMCIA w testowanym przez nas laptopie ICom PrestigeBook 7100, w przeciwieństwie do Creative Audigy 2 ZS Notebook.
[addsig]
a poza przetwornikami 1616 różni się jeszcze czymś od 1616M?...
Owszem, głównie ceną

- E-MU 1616M
- E-MU 1616.
Wspomnę tylko, iż karta swobodnie wchodzi do slotu PCMCIA w testowanym przez nas laptopie ICom PrestigeBook 7100, w przeciwieństwie do Creative Audigy 2 ZS Notebook.
[addsig]
a miały miejsce testy tych kart ale w podłączeniu do kompa stacjonarnego za pomocą przejściówki na PCI?
...a miały miejsce testy tych kart ale w podłączeniu do kompa stacjonarnego za pomocą przejściówki na PCI...
Nie, nie było takiej potrzeby.
[addsig]
[addsig]
......a miały miejsce testy tych kart ale w podłączeniu do kompa stacjonarnego za pomocą przejściówki na PCI...
...
Przepraszam, nie przeczytałem dokładnie a przecież jest napisane: "Do testu posłużył laptop HP Compaq nx9110 z procesorem P4 2.8GHz oraz komputer stacjonarny P4 3GHz (z zastosowaniem karty przejściowej PCMCIA-PCI). W obu przypadkach wszystko działało bez najmniejszych problemów."
A czy różnica w jakości przetrwoników między1616 a 1616M jest analogiczna do jakości przetworników karty PCI 0404 i jej wyższych wersji? A dokładniej chodzi mi o to czy po karcie 1616 mogę spodziewać się przetrwoników zbliżonych do 0404 czy gorszych...?
...
Przepraszam, nie przeczytałem dokładnie a przecież jest napisane: "Do testu posłużył laptop HP Compaq nx9110 z procesorem P4 2.8GHz oraz komputer stacjonarny P4 3GHz (z zastosowaniem karty przejściowej PCMCIA-PCI). W obu przypadkach wszystko działało bez najmniejszych problemów."
A czy różnica w jakości przetrwoników między1616 a 1616M jest analogiczna do jakości przetworników karty PCI 0404 i jej wyższych wersji? A dokładniej chodzi mi o to czy po karcie 1616 mogę spodziewać się przetrwoników zbliżonych do 0404 czy gorszych...?
przetworników...
żadnych przetrwoników:)

...Czy ktoś już może coś powiedzieć o tej karcie jeśli chodzi o własne doświadczenia? Jak się zachowuje w pracy z laptopem a jak w pracy z kompem stacjonarnym. Bardzo mnie kusi ta karta ale nie chcę popełnić gafy... A może ktoś ze speców tego forum na podstawie danych tej karty potrafi mi pokazać jakieś poważne braki tej karty których ja nie dostrzegam?
Zorro ...
tak, polecam - więcej znajdziesz po użyciu wyszukiwarki ;)
Zorro ...
tak, polecam - więcej znajdziesz po użyciu wyszukiwarki ;)
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
posiadam od kilku miesiecy 1616m, nie narzekam... funkcjonalna, w miare stabilna, DSP dyskusyjne ale ujdzie...
pozdrawiam
www.osa-project.com