SSL wchodzi do Polski

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
SSL wchodzi do Polski

Post autor: Master » wtorek 25 kwie 2006, 14:34

wczoraj została podpisana umowa miedzy Solid State Logic a AUDIOTECH , ktory stał sie dystrybutorem tej firmy na polske.

Jak widac SSL poszedł po rozum do głowy i zaczeli sprzedawac nie tylko Mixery po 250.000 $ ale całe modułu zywcem wziete z tych stołow.

Oczywiscie w bardziej dostepnej cenie, jednak nadal bardzo drogie i nie na kazda kieszen .

Przykady na stronnie

Audiotech

ciekawostka moze byc DUENDE - platforma DSP ( cos w rodzaju TC powercore , UAD-1) tuaj narazie tylko na MACA , ale do konca roku na PC , podobno w polsce ma kosztowac około 6000 zł.

Awatar użytkownika
igs

Re: SSL wchodzi do Polski

Post autor: igs » wtorek 25 kwie 2006, 16:05

Nie znam innych produktów tej firmy ale przeczytałem sobie opis kompresora. Nie ma w nim ani krzty przesady tudzież marketingowej papki. Tak właśnie działa, jak napisali. Bardzo dobry opis i jeszcze lepszy kompresor. Brawo.

www.igs.prv.pl
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » środa 26 kwie 2006, 14:13

...Nie znam innych produktów tej firmy ale przeczytałem sobie opis kompresora. Nie ma w nim ani krzty przesady tudzież marketingowej papki. Tak właśnie działa, jak napisali. Bardzo dobry opis i jeszcze lepszy kompresor. Brawo.

http://www.igs.prv.pl...

A ja jestem ciekaw kompletu wtyczek firmy Waves, ktora to chwali sie, ze dzieki technologii odpowiedzi impulsowych, odtworzyla kazdy element tych legendarnych stolow. Jestem ciekaw , jak to brzmi:)

Sixtus

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 26 kwie 2006, 14:18

A ja jestem ciekaw kompletu wtyczek firmy Waves, ktora to chwali sie, ze dzieki technologii odpowiedzi impulsowych, odtworzyla kazdy element tych legendarnych stolow. Jestem ciekaw , jak to brzmi:)

To zalezy... W wersji VST pewnie badziewnie, jak wszystko VST, zwlaszcza sciagniete z osiolka. W wersji Pro-Tools LE rownie dziadowsko, choc lepiej niz konwertowane RTAS-VST, w wersji TDM juz na pewno lepiej, ale mistrzostwo swiata to bedzie dedykowany hardware SSL - juz widze te porownania w sieci

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 26 kwie 2006, 16:44

Duende nowa platforma SSL-a , mysle ze powazna konkurecja dla TC i UAD

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 26 kwie 2006, 17:42

Duende nowa platforma SSL-a , mysle ze powazna konkurecja dla TC i UAD

A jednak wersja "autorska", czyli Waves, ma "na oko" lepszy kompresor niz to D(N)uende(o) - bedzie ciekawie

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 26 kwie 2006, 18:12

...Duende nowa platforma SSL-a , mysle ze powazna konkurecja dla TC i UAD

A jednak wersja "autorska", czyli Waves, ma "na oko" lepszy kompresor niz to D(N)uende(o) - bedzie ciekawie ...

Nie dokonca ,

SSL wiedzial co robi , to sa lepsze cwaniaki , a teraz historia ,Firma Waves przez rok probowali storzyc i stworzyli plugin pt. SSL-4000 , co jest symulacja kompresora i Eq ze stołu SSL-4000 , obecnie firma SSL wypuszcza ł na rynek moduły praktycznie wyjete z tegoz stołu , czyli EQ i Kompresor .Według mnie to Waves strzelił sobie w buta, marnujac czas na ta wtyczke ktora i tak działa srednio o czym mozna przeczytac na róznych forach , a na dodatek SSL wypuszcza DUENDE , gdzie jeden do jednego przeniesli algorytmy z SSL-a seria C

Pytanie do konsumenta, Co wolisz , Waves SSL-4000 za 1200$ czy orginalny modoł za 3000 $ , czy DUENDE za 1800 $ gdzie urzadzenie potrafi obsłużyc 32 kanały EQ i kompresja nie odciazenia procesora .

Juz kilka dni temu widziałem na Ebay , ktos wystawił własnie wtyczki wavsa SSL-4000 z dopiskem sprzedaje poniewaz kupiłem hardwerowego .

Na róznych forach mozna spotkac opinie ludzi ktorzy twierdza ze SSL- wykorzystał wavsa do promocji swich produktów , dostał reklame za darmo , a waves zostaanie z wtyczkami SSL-4000 w magazynie.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » środa 26 kwie 2006, 18:30

Duende może być ciekawą propozycją, czekam aż Adiotech zamieści jakieś info na temat możliwości "zabawy" tym urządzonkiem .
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 26 kwie 2006, 18:59

Troche nie rozumiem, wiec moze po kolei:

a teraz historia ,Firma Waves przez rok probowali storzyc i stworzyli plugin pt. SSL-4000 , co jest symulacja kompresora i Eq ze stołu SSL-4000

OK

obecnie firma SSL wypuszcza ł na rynek moduły praktycznie wyjete z tegoz stołu , czyli EQ i Kompresor

Jak rozumiem, piszesz o analogowych "klockach" - jezeli tak, to nie ten topic

Według mnie to Waves strzelił sobie w buta, marnujac czas na ta wtyczke ktora i tak działa srednio o czym mozna przeczytac na róznych forach

Czego sie mozna bylo w sumie spodziewac, znajac stosunek sporej grupy uzytkownikow do tej firmy oraz powazniej - stosunek uzytkownikow do bezposredniego porownania sprzet-oprogramowanie. Precedensy w postaci plug-inow Bomb Factory, ktora to firma zapoczatkowala ten "trynd"

a na dodatek SSL wypuszcza DUENDE , gdzie jeden do jednego przeniesli algorytmy z SSL-a seria C

Jakie "algorytmy" przeniesli? Z analogowego stolu do oprogramowania? Ja mysle, ze raczej dostali cos od Wavesa w ramach umowy. Przy czym channel strip jest inny, ale to moze byc celowe, ze niby "seria C". Bardziej "czepialbym" sie kompresora, ktory w Duende jest ewidentnie ubozszy niz Waves.

Pytanie do konsumenta, Co wolisz , Waves SSL-4000 za 1200$ czy orginalny modoł za 3000 $ ,

Jak wyzej - porownanie sprzetu i oprogramowanie emulujacego to nie ten watek

czy DUENDE za 1800 $ gdzie urzadzenie potrafi obsłużyc 32 kanały EQ i kompresja nie odciazenia procesora .

Pakiet Waves kosztuje 1000USD (albo 2, zaleznie od wersji). Duende jest jak widac jednak troche drozszy i jak pisalem wyzej, wydaje sie gorszy, a sa na swiecie studia, ktore nie cierpia na brak mocy obliczeniowej w komputerach czy na kartach DSP

Juz kilka dni temu widziałem na Ebay , ktos wystawił własnie wtyczki wavsa SSL-4000 z dopiskem sprzedaje poniewaz kupiłem hardwerowego

Jak wyzej - nie na temat

Na róznych forach mozna spotkac opinie ludzi ktorzy twierdza ze SSL- wykorzystał wavsa do promocji swich produktów , dostał reklame za darmo , a waves zostaanie z wtyczkami SSL-4000 w magazynie.

I na forach rowniez mozna spotkac wiele inych ciekawych opinii i spostrzezen

Nie naszym problemem jest to, czy i kto na tym zarobi - wybierzemy lepsza wersje, byle bez klapek na oczach w postaci "dedykowanego hardware'u DSP"

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 26 kwie 2006, 19:34

Jakie "algorytmy" przeniesli? Z analogowego stolu do oprogramowania? Ja mysle, ze raczej dostali cos od Wavesa w ramach umowy. Przy czym channel strip jest inny, ale to moze byc celowe, ze niby "seria C". Bardziej "czepialbym" sie kompresora, ktory w Duende jest ewidentnie ubozszy niz Waves.

Widze kolega troche nie w temacie, :) ...Jak wczesniej pisałem SSL przeniósł Algorytmy ze stołow SSL- seria C , C-100 , 200 , 300 , to cyfrowe stoły tej firmy , Duende - ma dokladnie te same algorytmy , przeniesione 1:1 bez zadnych kompromisów .

ODPOWIEDZ