Na ten świst ma wpływ owijka.
Jeżeli Ci przeszkadza, spróbuj strun z płaską owijką (tzw flat wound) i po sprawie.
Struny do gitary akustycznej
www.surogat.pl
Re: Struny do gitary akustycznej
Granie na gitarze bez świstów to jak picie piwa bezalkoholowego. Goście z DM właśnie tak robią żeby świsty były.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Ja przetestowalem kilka rodzajow strun i najmniej swiszczace byly Elixiry NanoWeb. Tanie nie sa (70-100pln) i w dodatku najszybciej z dotad mi znanych strun traca brzmienie, ale to pierwsze brzmienie jest po prostu REWELACJA. Jest pelne i spojne, dodatkowo ten material jest przyjemny w dotytu i latwy w graniu.
A teraz czekam za zestaw roznych strum Matina - zobaczymy, zobaczymy...
A teraz czekam za zestaw roznych strum Matina - zobaczymy, zobaczymy...
...Ja przetestowalem kilka rodzajow strun i najmniej swiszczace byly Elixiry NanoWeb. Tanie nie sa (70-100pln) i w dodatku najszybciej z dotad mi znanych strun traca brzmienie, ale to pierwsze brzmienie jest po prostu REWELACJA. Jest pelne i spojne, dodatkowo ten material jest przyjemny w dotytu i latwy w graniu.
A teraz czekam za zestaw roznych strum Matina - zobaczymy, zobaczymy......
NIe wiem czy jest sens kupować tak drogie struny (70-100zł). Za tą cenę można kupić 2 komplety (częściej wymieniać). Jak dla mnie dobre były np. struny Everly. Dean Markley mnie zawiódł jesli chodzi o struny do git. elektrycznej - nie ma w tych strunach nic specjalnego (może poza wysoką ceną). Poświst jest nieodzownym składnikiem gitarowej muzy - eliminowanie go to bezsens. Poza tym, nowe struny zawsze "świszczą" bardziej niż zgrane - mają więcej wysokich tonów.
A teraz czekam za zestaw roznych strum Matina - zobaczymy, zobaczymy......
NIe wiem czy jest sens kupować tak drogie struny (70-100zł). Za tą cenę można kupić 2 komplety (częściej wymieniać). Jak dla mnie dobre były np. struny Everly. Dean Markley mnie zawiódł jesli chodzi o struny do git. elektrycznej - nie ma w tych strunach nic specjalnego (może poza wysoką ceną). Poświst jest nieodzownym składnikiem gitarowej muzy - eliminowanie go to bezsens. Poza tym, nowe struny zawsze "świszczą" bardziej niż zgrane - mają więcej wysokich tonów.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm