Soundcraft Compact 4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mytnik
Soundcraft Compact 4

Post autor: mytnik » poniedziałek 27 mar 2006, 09:07

Witam

Jakiś czas temu na forum pojawiły się głosy o przypadkach uszkodzenia miksera. Wada konstrukcyjna?

Wiedząc o popularności tego sprzętu chciałbym spytać kto z Was miał takie problemy i określić jakie jest prawdopodobieństwo wywalenia kasy w błoto.

pozdrawiam
drummer

Awatar użytkownika
Respectus

Re: Soundcraft Compact 4

Post autor: Respectus » poniedziałek 27 mar 2006, 10:41

Na trzy C4, które miałem jeden sie spadaczył ale chłopaki z muzyczny.pl staneli na wysokości zadania i bez gadania wysłali mi nowy.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 27 mar 2006, 11:21

...Na trzy C4, które miałem jeden sie spadaczył ale chłopaki z muzyczny.pl staneli na wysokości zadania i bez gadania wysłali mi nowy....

Gorzej będzie jak siądzie po upływie 12 miesięcy.

To uszkodzenie to śmierć całkowita, coś z zasilaniem czy coś innego?
drummer

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » poniedziałek 27 mar 2006, 12:23

......Na trzy C4, które miałem jeden sie spadaczył ale chłopaki z muzyczny.pl staneli na wysokości zadania i bez gadania wysłali mi nowy....

To uszkodzenie to śmierć całkowita, coś z zasilaniem czy coś innego?...

Wskaznik diodowy troche wariował ale mikserek caly czas dzialał nalezycie. O ile sie nie myle to w muzyczny.pl daja na wszystko 24miesiące gwarancji. Mimo tej usterki polecam Ci ten mikser w 100%. Nie ma na rynku miksera w tej klasie równie funkcjonalnego

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 27 mar 2006, 13:23

.........Na trzy C4, które miałem jeden sie spadaczył ale chłopaki z muzyczny.pl staneli na wysokości zadania i bez gadania wysłali mi nowy....

To uszkodzenie to śmierć całkowita, coś z zasilaniem czy coś innego?...

Wskaznik diodowy troche wariował ale mikserek caly czas dzialał nalezycie. O ile sie nie myle to w muzyczny.pl daja na wszystko 24miesiące gwarancji. Mimo tej usterki polecam Ci ten mikser w 100%. Nie ma na rynku miksera w tej klasie równie funkcjonalnego...

Wiem, przyglądam mu się od jakiegoś czasu i bardzo mi się podoba jego konstrukcja. Szkoda tylko, że na kanałach stereo jest tylko chinch, ale to mi jakoś nie sprawia wielkiej przykrości. Jak brzmi - nie wiem, ale po wielu pozytywnych wypowiedziach myślę, że chcę go mieć.

24 miesiące wyglądają bardziej zachęcająco. Sprawdzę to w najbliższym czasie.

pozdrowienia

pozdrowienia
drummer

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » poniedziałek 27 mar 2006, 14:20

Mi też poszedł miernik poziomu. Pewnie padł jakiś scalak. W każdym razie naprawa to mały pikuś. Wada ta obiegła w większości te pierwsze egzemplarze, więc badź spokojny.

Poza tym, po wejściu Polski do UE, gwarancja na każdy sprzęt audio obejmuje 2lata.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 27 mar 2006, 17:06

Ok

Dzieki za pomoc
drummer

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Post autor: wyderko » poniedziałek 27 mar 2006, 23:03

W sumie ja też miałem ten sam problem (z diodami) - niestety do tej pory nie udało mi się go rozwiązać, ale jakoś aż tak strasznie mi to nie przeszkadza - mikser działa prawidłowo. Jak na taką cenę jest ok, tym bardziej że ostatnio tańszy :)
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 27 mar 2006, 23:22

...W sumie ja też miałem ten sam problem (z diodami) - niestety do tej pory nie udało mi się go rozwiązać, ale jakoś aż tak strasznie mi to nie przeszkadza - mikser działa prawidłowo. Jak na taką cenę jest ok, tym bardziej że ostatnio tańszy :)...

Ktos tu kiedys na forum nawijał że to wina zasilacza... moze sprawdzisz na swoim? tam jest chyba zwykły zasilacz, który mozna dostac w kazdym elektroniku
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
cool

Post autor: cool » wtorek 28 mar 2006, 09:25

Pracuje na tym mikserze od roku. Zadnych problemow. Polecam.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

ODPOWIEDZ