...Poszukuję kabli symetrycznych - najlepiej Monster Cable albo Planet Waves - ale nieco specyficznych.
...........
A robić taki kabelek ręcznie do bardzo drogich klocków mija się z celem. (Zapewne zapytacie czemu interfejs audio, skoro to takie drogie klocki, też nie ma XLR heheh no ale tak wyszło :) )
pozdr...
Po pierwsze kabelek nie jest taki nietypowy i nie wiem czemu samodzielnie zlutowany ma być gorszy od fabrycznego? Jak nie możesz kupić to zlutuj z jakiegoś XLR-XLR będzie mniej pracy.
Nietypowe kable symetryczne
Re: Nietypowe kable symetryczne
z drugiej końcówkę męską XLR (wyjście preampa).
No to chyba zenska?
No to chyba zenska?
Nie bardzo rozumiem co Ci przeszkadza samemu zrobić kabel. Jeśli ma być "hajendowy" to przy użyciu odpowiednich materiałów (przewód f-my np. Klotz, Belden czy Tasker, złącza Neutrik) i odrobiny umiejętności posługiwania się lutownicą można go samemu zrobić, pamiętając o tym, że ekran zostawiamy krótszy o ok. 1- 2cm od żył, koniecznie najpierw pobielamy żyły i ekran, a także wtyki, i lutujemy mocną lutownicą przez krótki czas (by się kabelek nie przegrzał i żyły nie nadtopiły) w kolejności żyły- ekran. Warto naciągnąć jedną rurkę termokurczliwą na ekran i drugą na miejsce wyjścia żył z powłoki zewnętrznej, wprawdzie w Neutrikowych XLRach to raczej nie zrobi wielkiej różnicy (bo w końcu mamy tulejkę trzymającą kabel i jednocześnie izolującą "wnętrzności" od obudowy), ale zawsze tak robię by było elegancko.
Mam 20 lat, działam w Studenckim Radiu ŻAK, gdzie jestem realizatorem i \
Ewentualnie gotowe takie kabelki robi np. proel (np. w serii die-hard - maja wieczystą gwarancję) sprzedaje je w Polsce Soundtrade.