Shure KSM27 vs lampówki MXLA?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
RubenSK
Shure KSM27 vs lampówki MXLA?

Post autor: RubenSK » środa 08 mar 2006, 23:43

Obecnie posiadam mikrofon pojemnosciowy shure KSM 27 w sklepie nowy kosztuje kolo 1500 zł obecnie. Zastanawiam sie nad wymiana tego mikorfonu na lampowy np firmy mxla ktory ma bardzo atraktcyjne ceny np MXL 9600 lampowy mikrofon tez kosztuje cos kolo 1500 zł. Nie chce Oktavy ani innej pojemnosciowki do 1500 zł.I tu moje pytanie czy jest sens zamiany mojego mikrofonu na lampowke do 1500 zł powiedzmy mxla ktoras np v69 albo inny model lub inna wogole firme jest ich pare teraz na rynku ktore ofreuja w tych przedzialach cenowych. No i wlasnie o to chodzi czy uzyskam bardziej ciekawe brzmienie niz Shure bo z tego co sie orientuje to w tych mikrofonach placi sie tez duza cene za marke a mxly nie sa powiedzmy znane na tyle zeby dawac ceny wyzsze i nie zawsze jest tak ze drozsze jest lepsze.Jednym slowem pozbyc sie shura ktory mi nie bardzo odpowiada brzmieniowo i przesiacs sie na lampowy jakis o podobnej cenie bo nie wiem czy zakupujac sie poprstu jeszce bardziej nie rozczaruje co na ksm...?

ODPOWIEDZ