Roland TD3 z klawiaturą sterującą

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mytnik
Roland TD3 z klawiaturą sterującą

Post autor: mytnik » środa 22 lut 2006, 10:56

Witam

Napisałem z w temacie 'z klawiaturą sterującą', ale właściwiie chodzi mi o dodatkowy sterownik triggerów perkusyjnych. Na razie nie mam jeszcze sterownika, dopiero go produkuję ze strony e-drum (efektami końcowymi obiecuję podzielić się jak skończę, nie wiem jednak czy nie jest to dla mnie zbyt duże wyzwanie:)), więc na razie używam klawiatury.

Chciałbym sterować większą ilością padów, niż tymi na ile jest przewidziane miejsce w module. Wygląda na to, że jest to niemożliwe. Na klawiaturze wyzwalam tylko BD, SD+rim, HH+pedal, CR1, CR2, Ride, Tom1, Tom2, Tom3 - czyli tylko te, które mogę dołączyc fizycznie do td3. Chciałbym podłączyć w przyszłości dodatkowo do dwóch crashy splash i chine oraz czwarty tom. Nie widzę jednak na to rozwiązania.

Proszę o pomoc, może ktoś testował w/w moduł pod tym kątem

pozdrowienia
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Roland TD3 z klawiaturą sterującą

Post autor: mytnik » czwartek 23 lut 2006, 11:19

Wygląda na to, że to nie będzie możliwe. CZekam jeszcze cierpliwie na instrukcję po polsku (dystrybutor zawalił i ma dosłać) może tam coś znajdę.

Jeżeli ktoś na tym forum jest w posiadaniu jakiegokolwiek modułu perkusyjnego i jest zainteresowany budową własnych padów proszę o kontakt. Jestem obecnie w trakcie rozpracowywania i testowania własnej blachy dwutriggerowej z możliwością tłumienia ręką. Pierwsze spostrzeżenia pozytywne i zaskakująco proste.

pozdrowienia
drummer

Awatar użytkownika
Jenna8

Post autor: Jenna8 » poniedziałek 12 lis 2007, 14:48

Czyli wiesz jak zbudowac pady?? i pewnie wiesz jak dziala modul:D
Bo ja wlasnie bede robic magisterke z dziedzuny bardzo pokrewnej tym sprawom i musze sie dowiedziec jak to dokladnie jest zbudowane. Sam mam rolanda td-3kw wiec jakbys wiedzial i przeslal jakiekolwiek informacje na temat tego sprzetu to bylbym baaardzo wdzieczny;)

Pozdrawiam, Marcin

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 12 lis 2007, 16:03

...Czyli wiesz jak zbudowac pady?? i pewnie wiesz jak dziala modul:D
Bo ja wlasnie bede robic magisterke z dziedzuny bardzo pokrewnej tym sprawom i musze sie dowiedziec jak to dokladnie jest zbudowane. Sam mam rolanda td-3kw wiec jakbys wiedzial i przeslal jakiekolwiek informacje na temat tego sprzetu to bylbym baaardzo wdzieczny;)

Pozdrawiam, Marcin...
Wejdź na początek tutaj.
Na forum znajdziesz kolejne odnośniki.

TCM-6 ma mieć możliwość. przy współpracy z TD-3, rozszerzenie o dodatkowe pady. Takie informacje uzyskałem z serwisu u dystrybutora, ale zwyczajnie w to nie wierzę. Po zbudowaniu padów dałem sobie spokój z innymi rozszerzeniami, bo mi to zaczęło wystarczać. Chciałem na początku się przesiąść całkowicie na elektronikę, ale po chwili grania doszedłem do wniosku że akustyczny zestaw jest kolejnym zakupem. Po dorobieniu się obu sprzętów (akustyczny ddrum, przy okazji polecam, bo jest tani, solidny i po prostu brzmi) doszedłem do wniosku że 4 tom i inne blachy są mi niepotrzebne.

Nie mam żadnych większych informacji niż w instrukcji. Jak jej nie masz to znajdziesz bez trudu w sieci. Po polsku jest niepotrzebna. Sam częściej korzystam z angielskiej, mimo że nie znam języka. Dystrybutor robi cudowne tłumaczenia przy szczególnym nacisku na jakość wydruku (czyt. ksero).

Tak ogólnie, bo i pytanie było trochę ogólne. Pytaj. Jest nas tu kilku e-drummerów, a przynajmniej dwóch :)

pozdrawiam
drummer

ODPOWIEDZ