M-Audio Audiophile 2496
Witam. Mam pytanie. zamierzam zakupić kartę M-Audio Audiophile 2496. Czy opłaca się ją kupować czy raczej polecilibyście mi za tą cenę jakąś inną kartę. Zależy mi na tym by podłączyć do niej mikser (compact4 lub behinger UB1002), mikrofon pojemnościówke oraz zwykłe głośniki komputerowe. Czy jest to możliwe w przypadku wspomnianej przeze mnie karty Audiophile?
Re: M-Audio Audiophile 2496
E-mu 0404 naprawde Polecam !!
...E-mu 0404 naprawde Polecam !!...
Dlaczego? Masz może jakieś porównanie z Audiophile'm?
I czy nie ma problemu z podłączeniem sprzętu jaki wymieniłem powyżej?
Dlaczego? Masz może jakieś porównanie z Audiophile'm?
I czy nie ma problemu z podłączeniem sprzętu jaki wymieniłem powyżej?
Sam zdecydowalem sie na 0404, bedzie pracować z Compact4. Moze napisz coś więcej, do czego ma ci sluzyc ta karta?
Interesuje mnie czy nie będe miał z podłączeniem do karty moich głośników komputerowych (mają kabel z wtyczką jack 3,5 mm chyba jak większość głośników komputerowych)
...Sam zdecydowalem sie na 0404, bedzie pracować z Compact4. Moze napisz coś więcej, do czego ma ci sluzyc ta karta?...
Ogolnie potrzebuje jakiejś dobrej karty w przystępnej ceni, która umożliwi mi podłączenie mixera do kompa i mikrofonu (mikrofon się podłącza zdaje do miksera więc nie będzie chyba problemu, może to głupie ale nie używałem jeszcze togo mixera właśnie z powodu braku odpowiedniej karty). Interesuje mnie głównie nagrywanie wokali. Mam też problem, bo kiedy czytam o tej karcie w necie to wszystko mi się wydaje oczywiste ale zastanawiam się czy będe mógł podłączyć do niej także moje głośniki komputerowe z najzwyklejszą wtyczką jack 3,5 mm chyba nie musze tłumaczyć jak ona wygląda.
Więc którą kartę byście mi polecili. E-MU 404 czy audiophile 2469?
Ogolnie potrzebuje jakiejś dobrej karty w przystępnej ceni, która umożliwi mi podłączenie mixera do kompa i mikrofonu (mikrofon się podłącza zdaje do miksera więc nie będzie chyba problemu, może to głupie ale nie używałem jeszcze togo mixera właśnie z powodu braku odpowiedniej karty). Interesuje mnie głównie nagrywanie wokali. Mam też problem, bo kiedy czytam o tej karcie w necie to wszystko mi się wydaje oczywiste ale zastanawiam się czy będe mógł podłączyć do niej także moje głośniki komputerowe z najzwyklejszą wtyczką jack 3,5 mm chyba nie musze tłumaczyć jak ona wygląda.
Więc którą kartę byście mi polecili. E-MU 404 czy audiophile 2469?
Odnoszę wrażenie, że nie będe mógł podłączyć do żadnej z tych kart ale to mały problem. Po prostu zostawie głośniki podłączone tam gdzie są (mam zintegrowaną karte) a mixer i inne sprzęty podłącze do nowej karty ale obawiam się, że będzie, nazwijmy to "konflikt" między dwiema kartami i głośniki nie będą działać. Czy miał ktoś z was takie doświadczenia?
No i oczywiście która karta jest lepsza? 0404 czy audiophile 2496
No i oczywiście która karta jest lepsza? 0404 czy audiophile 2496
-
- Kontakt:
do karty emu 040 można podlączyć glosniki aktywne
tylko musisz mieć przejściówke z jeckami 2x mono na wtyk 1xstereo
=>-
najlepiej karte do mixere i odsluch od mixera...
tylko musisz mieć przejściówke z jeckami 2x mono na wtyk 1xstereo
=>-
najlepiej karte do mixere i odsluch od mixera...
http://www.myspace.com/audiophone
Podam Ci to na przykładzie 0404 i C4. No więc to jest tak: Pojemnik połączasz do miksera. Wyjscie miksera REC OUT podłączasz do wejscia liniowego karty. Wyjscie z karty podłączasz do któregoś z wejsć miksera. Głośniki podłączasz do wyjscia MONITOR miksera. Wyjscie monitor to dwa duże jacki, więc bedziesz musiał jakoś te swoje głośniczki przerobic. Taka konfiguracja jest chyba najlepsza bo umozliwia dobry odsłuch dla wokalisty i z poziomu C4 wybierasz sobie który kanał ma być nagrywany a który kanał ma isć tylko na odsłuch. Raczej nie polecam podłączenia głośników do karty.
Dzięki za odpowiedzi chyba skonfiguruje to tak jak napisałeś. A co do samej karty to, którą w końcu polecie? 0404 czy audiophile?