Interfejs M-Audio 410 + PCMCIA/Firewire

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
leny
Kontakt:
Interfejs M-Audio 410 + PCMCIA/Firewire

Post autor: leny » niedziela 12 lut 2006, 22:27

Witam,

Moj laptop posiada zlacze "mini" firewire, co niestety powoduje, ze kabel umieszczony w nim bardzo czesto wylatuje i ... wiadomo, koniec zabawy z dzwiekiem na czas jakis.

Czy polaczenie interfejsu audio/midi na firewire poprzez KONTROLER FIREWIRE PCMCIA do laptopa zadziala bezproblemowo ?

Chodzi mi o to, czy w systemie sa widziane wtedy dodatkowe porty firewire i driver M-Audio 410 bedzie dzialal?

Awatar użytkownika
Szymfonia

Re: Interfejs M-Audio 410 + PCMCIA/Firewire

Post autor: Szymfonia » poniedziałek 13 lut 2006, 12:58

......Witam,

Moj laptop posiada zlacze "mini" firewire, co niestety powoduje, ze kabel umieszczony w nim bardzo czesto wylatuje i ... wiadomo, koniec zabawy z dzwiekiem na czas jakis.

Czy polaczenie interfejsu audio/midi na firewire poprzez KONTROLER FIREWIRE PCMCIA do laptopa zadziala bezproblemowo ?

Chodzi mi o to, czy w systemie sa widziane wtedy dodatkowe porty firewire i driver M-Audio 410 bedzie dzialal?

...

...

Mój kumpel używa PCMCIA i wszystko działa.Mimo, że na PCMCIA jest 6-pinów i tak w jego przypadku konieczny jest zasilacz.

Ja korzystam 4-pinowego wejścia, wtyczka wchodzi ciasno, nic mi nie wypada i też wszystko działa.
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
leny
Kontakt:

Re: Interfejs M-Audio 410 + PCMCIA/Firewire

Post autor: leny » poniedziałek 13 lut 2006, 13:03

Mój kumpel używa PCMCIA i wszystko działa.Mimo, że na PCMCIA jest 6-pinów i tak w jego przypadku konieczny jest zasilacz.

Ja korzystam 4-pinowego wejścia, wtyczka wchodzi ciasno, nic mi nie wypada i też wszystko działa....

To masz szczescie :)

Poszperalem jeszcze troche i znalazlem to o czym piszesz:

"M Audio also have various caveats on their web site, including a warning that although you can buy PCMCIA Firewire adaptor cards with a six-pin port, they don't provide buss power either, since the Cardbus spec doesn't support this."

W kazdym razie, dzieki za odpowiedz!

ODPOWIEDZ