Acces Virus TI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
tboy
Acces Virus TI

Post autor: tboy » piątek 10 lut 2006, 01:31

Witam wszystkich !

Mam zamiar kupić sobie noweog virusa, ale cały czas mam problem z dobraniem odpowiedniej karty muzycznej do niego.

Zastanawiałem sie nad RME hdsp9632.

a wy co mi poradzicie ?

Awatar użytkownika
D.C.

Re: Acces Virus TI

Post autor: D.C. » piątek 10 lut 2006, 03:20

...Witam wszystkich !

Mam zamiar kupić sobie noweog virusa, ale cały czas mam problem z dobraniem odpowiedniej karty muzycznej do niego.

a wy co mi poradzicie ?...

Jeszcze się nie dociupałem Virusa, ale RME HDSP 9632 posiadam i baaaardzo baaardzo ją sobie chwalę. Zero problemów, stabilność 100%, na wejściu pokazuje mi 108db SNR - to zawodowy sprzęt i jak najbardziej adekwatny do Virusa i w ogóle do zastosowań pro. Co do minusów to lipnie z ilością wejść/wyjść analogowych i gdyby potrzeba było więcej, to trzeba dokupić rozszerzenia, ewentualnie jakiś mikserek, ale jeśli wystarczy ci tylko jedno wejście i jedno wyjście analogowe (stereo), ale za to o świetnych parametrach to kupuj bez zastanawiania.... dodam tylko że przy zakupie sugerowałem się dziesiątkami wypowiedzi bardzo szczęśliwych userów tej karty, chociażby z tego forum, a teraz sam do nich dołączam.

Pozdrawiam

tboy

Post autor: tboy » niedziela 12 lut 2006, 07:00

spoko man ; thanks za info ;)

powiedz mi tylko jeszcze jaka latencje wyciagasz na tej karcie ?

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » niedziela 12 lut 2006, 15:48

...spoko man ; thanks za info ;)

powiedz mi tylko jeszcze jaka latencje wyciagasz na tej karcie ?...

Tak żeby pograć na żywo to na najniższej możliwej do ustawienia latencji 1,5ms (64sample) śmiga jak złoto.

Przy większych projektach w Cubase trzeba zwiększyć latencję do 256sampli (6ms), z tym że sterowniki są tak świetnie zrobione, że latencję mogę zmieniać "w locie" nie wychodząc z programu w którym pracuję. Jedynie Renoise ma problemy z tą zmianą latencji "on the fly", ale nie jestem jeszcze pewien czy to wina programu czy konfiguracji, w którą jescze zbytnio się nie wgłębiałem.

tboy

Post autor: tboy » niedziela 12 lut 2006, 20:21

no okay :) rozumiem ; dziekuje cie za info ! pozdro

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 13 lut 2006, 10:17

...Witam wszystkich !

a wy co mi poradzicie ?...

Ale... skoro tylko do Virusa TI, to po co Ci karta? Przecież możesz nagrywać po USB bezpośrednio z Virusa!

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ