Cubase -> mikser zewnętrzny -> Lexicon MX200

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
pjeciun
Cubase -> mikser zewnętrzny -> Lexicon MX200

Post autor: pjeciun » środa 08 lut 2006, 14:06

witam, mam pytanie bo nie moge sobie z czymś poradzić. mam wpiete 8 outow wyslanych z cubase-a do miksera zewnetrznego. w mikserze na sendy mam zapiete dwa procesory z lexicona mx 200 dzialajace w trybie mono i niestety nie slychac jego pracy.

próbowalem jeden kanal puszczony solo ze skrajnymi ustawieniami lexa i nic, znaczy on pracuje bo wskaznik poziomu skacze - jak go podkrece to az do przesteru peaków- ale sygnal nie wraca jakby z niego.

mam w mikserze powroty sygnalów i wysylke ustawioną na maks wiec to raczej nie problem z tej plaszczyzyny.

z gory dzieki za posty

ps: mam pytanie, czy jakbym go odpalil z poziomu sekwencera jako wtyczke vst to czy bedzie slychac jego dzialanie na mikserze zewnetrznym do ktorego mam podlaczony odsluch?

pzdr
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

Leff

Re: Cubase -> mikser zewnętrzny -> Lexicon MX200

Post autor: Leff » środa 08 lut 2006, 15:09

...witam, mam pytanie bo nie moge sobie z czymś poradzić. mam wpiete 8 outow wyslanych z cubase-a do miksera zewnetrznego. w mikserze na sendy mam zapiete dwa procesory z lexicona mx 200 dzialajace w trybie mono i niestety nie slychac jego pracy.

próbowalem jeden kanal puszczony solo ze skrajnymi ustawieniami lexa i nic, znaczy on pracuje bo wskaznik poziomu skacze - jak go podkrece to az do przesteru peaków- ale sygnal nie wraca jakby z niego.

mam w mikserze powroty sygnalów i wysylke ustawioną na maks wiec to raczej nie problem z tej plaszczyzyny.

z gory dzieki za posty

ps: mam pytanie, czy jakbym go odpalil z poziomu sekwencera jako wtyczke vst to czy bedzie slychac jego dzialanie na mikserze zewnetrznym do ktorego mam podlaczony odsluch?

pzdr

...

Jesli wszystko masz podpięte jak należy, to powinno działać, problem może być albo na wyjsciu Lexicona (w co wątpię) albo na wejściu powrotnym miksera (co też dziwne), może więc kłopot w jakims przycisku komutacyjnym? Jaki masz mikser?

Co do wtyczki VST MX 200, to spełnia ona zadanie sterownicze,dżwięk z MX 200 będziesz miał w mikserze, jesli go wyslesz z kompa przez szynę do MX 200 i dalej poślesz do miksera.

Pozdrówka - Leff

Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ